1 min read

Ostanki zelenjavne juhe v hitri koruzni praženki

prazenka iz juhe_wm

Ostanki zelenjavne juhe v hitri koruzni praženki

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko (različica brez kisle smetane) * brez jajc
Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • ZELENJAVNA JUHA ostanek
  • KORUZNA MOKA 3 jušne žlice (oz. po potrebi)
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • KISLA SMETANA 1 čajna žlička (po želji)

Instructions
 

  • Zelenjavno juho dobro precedimo (tokrat je bila v njej cvetača, korenček, gomoljna zelena, rdeča paprika, por, kvinoja) in spasiramo; vmešamo moko, ki jo dodajamo po žlicah - zmes naj bo rahlo kompaktna. Pustimo nekaj časa v hladilniku.
  • V ponvici segrejemo olje na zmerno temperaturo, dodamo vso maso naenkrat in jo z lopatko/žlico potlačimo v 1 cm debelo "omleto".
  • Pečemo pokrito 5-7 minut na eni strani, nato pa previdno obrnemo in pečemo odkrito še na drugi strani ravno tako 5-7 minut.
  • Postrežemo s kislo smetano in peteršiljem, zraven pa se prileže jesenski kompot.

Dodaj odgovor