Ohrovtova enolončnica s steklenimi rezanci
Dišeča enolončnica, polna različnih okusov, pripravljena na italijanski način (oz. jaz mu tako rečem). Navdih sem poiskala pri tem receptu: https://www.boobeefoodee.si/blog/italijanska-goveja-minestra/, tokrat sem uporabila bolj zimsko zelenjavo in dodala domačo klobaso, ki sem jih imela pred kratkim možnost prejeti iz preverjenega vira in so 1000x boljše od kupljenih. Za totalen preobrat okusov in teksture sem dodala steklene rezance, ki se skuhajo v nekaj minutah in ful lepo vpijejo omako, poleg tega se naslednji dan niso “pocasti”.
Namesto klobase lahko uporabite navadno mleto meso, lahko pa tudi nasekljan dimljen seitan, popečen tofu, lečo ali pa popečeno čičeriko z rdečo papriko.
Ohrovtova enolončnica s steklenimi rezanci
Ingredients
- DOMAČA KLOBASA 1
- ČEBULA 1/2 večje
- ČESEN 2 strok
- CVETAČA 1/2 manjše
- KORENČEK 2 srednje velika
- OHROVT 1/2 srednje velike glave
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- KUMINA ščep
- KORIANDER ščep
- ORIGANO ščep
- ZELENA sušena, večji ščep
- BAZILIKA nekaj listkov ali 1 ščep
- LOVORJEV LIST sušen, 1
- PARADIŽNIK V KOŠČKIH vložen, 150 g
- STEKLENI REZANCI 150 g
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Čebulo nasekljamo in na segretem olju podušimo do mehkega; dodamo česen in počakamo, da zadiši, nato pa primešamo narezano klobaso. Premešamo in počakamo, da se rahlo popeče, nato pa dodamo preostalo zelenjavo, narezano na enako velike kose.
- Dodamo vse začimbe in zalijemo s paradižnikovo omako. Pokrijemo in pustimo, da se kuha 20 minut. Malo pred koncem zalijemo z vodo (cca. 200 ml) in v jed vsujemo rezance. Pripravljeni so v nekaj minutah.