1 min read
Neverjetni bučkin čokoladni kolač
Neverjetni bučkin čokoladni kolač
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- zvezdasti pekač Ikea - premer: 24 cm volumen: 1.5 l
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA 250 g
- MLETI LEŠNIKI 50 g
- PRAVI KAKAV 60 g
- SOL ščep
- VINSKI KAMEN ali pecilni prašek,10 g
- MUŠKATNI OREŠČEK 1/2 čajne žličke
- CIMET 1 zravnana čajna žlička
- RJAVI SLADKOR 100 g
- VANILIN SLADKOR 1
- OLIVNO OLJE 50 ml
- JAJCA 2
- BUČKA naribana oz. zmiksana, 500 g
- SLADKOR V PRAHU za dekoracijo
Instructions
- Moko presejemo, dodamo mlete lešnike in kakav, sol ter vinski kamen, premešamo in dodamo še cimet ter muškatni orešček.
- V posodi posebej z metlico stepamo olje s sladkorjem, ko rahlo spremeni barvo, dodamo še jajca in penasto mešamo približno 2 minuti.
- Primešamo k moki ter vse skupaj res zelo dobro zmešamo.
- Bučko posebej zmiksamo (lahko tudi naribamo, vendar se bodo v tem primeru čutili trakci). Primešamo jo k masi, brez odcejanja. * (opombe spodaj)
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 45 minut in po tem času naredimo preizkus z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo; če je izvlečen suh in na njem ni mokrih delcev testa, je kolač pečen, sicer pa pustimo še nekaj minut in preizkus ponovimo.
Notes
* Masa je precej mokra, bolj kot za mafine; lahko dodamo sicer kaj več moke, vendar kolač v tem primeru ne bo tako sočen.
Bučke lahko tudi ožamemo; v tem primeru damo nekoliko manj moke.
Bučke lahko tudi ožamemo; v tem primeru damo nekoliko manj moke.