1 min read

Neverjetni bučkin čokoladni kolač

buckin cokoladni kolac_wmbuckin cokoladni kolac1_wmbuckin cokoladni kolac2

Neverjetni bučkin čokoladni kolač

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 8

Ingredients
  

  • zvezdasti pekač Ikea - premer: 24 cm volumen: 1.5 l
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA 250 g
  • MLETI LEŠNIKI 50 g
  • PRAVI KAKAV 60 g
  • SOL ščep
  • VINSKI KAMEN ali pecilni prašek,10 g
  • MUŠKATNI OREŠČEK 1/2 čajne žličke
  • CIMET 1 zravnana čajna žlička
  • RJAVI SLADKOR 100 g
  • VANILIN SLADKOR 1
  • OLIVNO OLJE 50 ml
  • JAJCA 2
  • BUČKA naribana oz. zmiksana, 500 g
  • SLADKOR V PRAHU za dekoracijo

Instructions
 

  • Moko presejemo, dodamo mlete lešnike in kakav, sol ter vinski kamen, premešamo in dodamo še cimet ter muškatni orešček.
  • V posodi posebej z metlico stepamo olje s sladkorjem, ko rahlo spremeni barvo, dodamo še jajca in penasto mešamo približno 2 minuti.
  • Primešamo k moki ter vse skupaj res zelo dobro zmešamo.
  • Bučko posebej zmiksamo (lahko tudi naribamo, vendar se bodo v tem primeru čutili trakci). Primešamo jo k masi, brez odcejanja. * (opombe spodaj)
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 45 minut in po tem času naredimo preizkus z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo; če je izvlečen suh in na njem ni mokrih delcev testa, je kolač pečen, sicer pa pustimo še nekaj minut in preizkus ponovimo.

Notes

* Masa je precej mokra, bolj kot za mafine; lahko dodamo sicer kaj več moke, vendar kolač v tem primeru ne bo tako sočen.
Bučke lahko tudi ožamemo; v tem primeru damo nekoliko manj moke.

Dodaj odgovor