1 min read

Močna piščančja juha

Včasih so rekli, da v prehladni sezoni ni boljšega, kot je krepka kurja žup’ca. 🙂
Mi smo pripravili lažjo in blažjo različico iz piščanca, ki pa po okusu in dišavah prav nič ne zaostaja za svojo starejšo “sestro”. V pustem jesenskem dnevu je to odlična izbira za se okrepčati in pogreti.

mocna piscancja juha2mocna piscancja juha1mocna piscancja juha3mocna piscancja juha

Močna piščančja juha

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno-piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients
  

  • PIŠČANEC 1 bedro in 2 perutnički, lahko dodamo tudi grodnico
  • BROKOLI 2 manjša
  • CVETAČA 2 manjši
  • KORENČEK 2 manjša
  • RUMENI KORENČEK 2 manjša
  • KOLERABA 2 manjši
  • POR 1 manjši
  • ZELENA gomoljna, 1 manjša
  • ČESEN 1 strok
  • SOL 1 čajna žlička
  • POPER ščep
  • KURKUMA ščep
  • KORIANDER ščep
  • začimbe po 1 čajno žličko vsake: SUŠENA ZELENA RDEČA PAPRIKA, TIMIJAN, BAZILIKA, KUMINA v ZRNJU, ŠETRAJ, LOVORJEV LIST

Instructions
 

  • Vse sestavine damo v lonec (mi smo uporabili ekonom lonec), nalijemo vode do oznake in skuhamo.*

Notes

* Če kuhamo v navadnem loncu, potrebujemo nekoliko več časa, recimo uro in pol oz. tako dolgo, dokler se meso ne loči lepo od kosti.

Dodaj odgovor