1 min read
Mini paštica s puranom v kremni omaki po primorsko
Mini paštica s puranom v kremni omaki po primorsko
* od 11. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno - puran
* brez jajc
Ingredients
- PURANJI FILE 100 g
- KORENČEK 1 večji
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- GOMOLJNA ZELENA 1 manjši košček
- POR beli del, 1 manjši košček
- KREMNI SIR 1 jušna žlica
- ORIGANO&BAZILIKA&MAJARON skupaj 1 zravnana jušna žlica
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- MINI TESTENINE poljubno, 200 g
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Na vodi podušimo koščke purana; ko meso spremeni barvo, dodamo nasekljano čebulo in česen, nekajkrat premešamo in pustimo na srednjem ognju, da čebula postekleni.
- Dodamo začimbe, prilijemo vodo, vmešamo paradižnikovo mezgo in pokrito na majhnem ognju dušimo 4-5 minut.
- Mesu nato dodamo na drobno nasekljano zeleno, korenček in por.
- Premešamo in ponovno pokrijemo ter dušimo 10 minut.
- Po tem času primešamo kremni sir, pokrijemo in pustimo še slabih 5 minut, da se sir in zelenjava malo pokuhata.
- Medtem skuhamo testenine, odcedimo in primešamo omaki.