Lososova juha
1 min read

Lososova juha

Lososova juha se na prvi pogled morda sliši nenavadno, a berite dalje. Prisežem, da vas bo očarala. Namenjena je tako dojenčkom od 11. meseca (če jed pripravimo tako, da dušimo čebulo na malo vode, namesto na olju, je primerna že od 9. meseca dalje) kot celotni družini; ostali člani si jo lahko naknadno dosolite po želji, dodate kajenski poper ali malce čilija in tako bo ta jed še boljša. Zaradi svoje krasne barve je ta juha privlačna na pogled, primerna pa tudi kot uvod za kakšno bolj slovensko kosilo. Saj veste – preproste stvari vedno zažgejo! 😉

Za 4 osebe potrebujemo (2 odrasla, 1 otrok, 1 dojenček):
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
LOSOS, divji, 200 g
GRAH, svež ali zamrznjen, 200 g
RIŽ, 150 g
ČEBULA, manjša, 1/2
ČESEN, 1 strok
TIMIJAN, ščep
KOPER, 1/2 čajne žličke, zravnane
KURKUMA, 1/2 čajne žličke
SOL, po okusu

Olje segrejemo in na njem zarumenimo nasekljano čebulo, malce zatem, ko čebula porumeni, pa dodamo še nasekljan česen. Ko le-ta zadiši, v jed damo začimbe in riž. Nekajkrat premešamo, da riž spremeni barvo in postekleni, dodamo grah in razkosane fileje lososa ter zalijemo s toliko vode, da je jed prekrita. Kuhamo še 15 minut, občasno premešamo, nato pa ugasnemo.

 

Dodaj odgovor