1 min read

Limonino pecivo s korenčkovo skorjico

limonina pita s korenckom

Limonino pecivo s korenčkom

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • pekač premera 25cm
  • BELA MOKA pšenična ali pirina, 350 g
  • MASLO 125 g
  • RJAVI SLADKOR 200 g (150 g za testo, 50 g prihranimo za nadev)
  • JAJCA 3 manjša
  • MLEKO 100 ml
  • JOGURT okus limona, 100 g
  • če nimamo jogurta, lahko damo limonin ekstrakt in 100 ml več mleka; ali samo mleko, brez ekstrakta - v tem primeru damo 1 naribano lupinico limone več
  • LIMONA 2 večji, če imamo limonin jogurt, sicer vzamemo 1 limono več
  • KORENČEK 1 velik
  • SLADKOR V PRAHU za posip

Instructions
 

  • Maslo pustimo vsaj dobro uro na sobni temperaturi, da se zmehča. Penasto ga stepemo z metlico ali v mikserju, postopoma dodajamo sladkor, dokler ne dobimo enotne, gladke zmesi.
  • Nato dodajamo jajca, eno po eno in sproti stepamo, da nam masa malo naraste. Vmešamo jogurt in mleko (ali samo mleko), premešamo, nato pa počasi dodajamo moko.
  • Masa naj bo rahlo penasta, gladka, rahlo tekoča. Naribamo limoni (ali limone, če nimamo jogurta). Če se nam zdi masa presuha, dodamo še malo mleka.
  • V pekač zlijemo sok ene limone, stresemo preostanek sladkorja in naribamo korenček.
  • Ko maslo previdno zlivamo iz posode v pekač, je rahlo tekoča in se da lepo sesuti, če posodo rahlo tresemo; ostanke v posodi postrgamo z lopatko v pekač.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C dobro uro; če robovi preveč rjavijo, jih pokrijemo s folijo.
  • Pecivo vzamemo iz pečice, previdno obrnemo na krožnik ali pladenj in pustimo, da se ohladi.
  • Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

One thought on “Limonino pecivo s korenčkovo skorjico

Dodaj odgovor