1 min read

Lečin ragu s korenčkovim pirejem

lecin ragu in korenckov pire z zeleno1_wmlecin ragu in korenckov pire z zeleno_wm

Lečin ragu s korenčkovim pirejem

* od 10. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * brez glutena * nemesno * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • KROMPIR 2 večja
  • KORENČEK 2 večja
  • ZELENA 1 košček
  • LEČA črna in rjava, suha, 5 jušnih žlic
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • POR 1 večji kos
  • PIMENT ščep
  • KUMINA ščep
  • KORIANDER ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • PETERŠILJ 1-2 stebelci
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • MLEKO 2 jušni žlici (otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez)

Instructions
 

  • Lečo namočimo čez noč, zjutraj speremo in skuhamo v sveži vodi.
  • Čebulo nasekljamo ter na malo vode podušimo do mehkega, dodamo česen in preostale začimbe.
  • Dodamo na drobno narezan korenček in por. Dušimo nekaj minut, nato pa v posodo vsujemo lečo, primešamo mezgo in nasekljan česen.
  • Dolijemo vodo, da je leča prekrita, premešamo in na majhnem ognju kuhljamo 20 minut.
  • Medtem skuhamo krompir skupaj s preostalim korenčkom in zeleno, odcedimo ter pripravimo pire z malo olivnega olja in mlekom. *(opombe spodaj)

Notes

Otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez.

Dodaj odgovor