2 mins read
Krompirjeva pita s piščancem in špinačo
Krompir, špinača in tudi včasih piščanec so taka preverjena slovenska kombinacija, po kateri radi posežemo, še posebej pri “mehkem” krompirju, ki je primeren tudi za mlajše otroke. Želela sem pripraviti nekaj drugačnega, da ne bo vedno klasika s pirejem in spasirano špinačo, zato sem krompir pretvorila v pito, obložila s soparjeno špinačo, popečenim piščancem in mocarelo, ki je povezala sestavine med sabo.
Krompirjeva pita s piščancem in špinačo
* od 10. meseca dalje (brez mocarele) * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- KROMPIR 500 g
- PIŠČANEC 150 g
- ČESEN 1 strok
- ŠPINAČA sveža, 200 g
- MOCARELA 100 g
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- KURKUMA ščep
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
- PIRINA MOKA 1-2 jušni žlici
- POLJUBEN SIR nariban, 2 jušni žlici
Instructions
- Krompir skuhamo in dobro odcedimo.
- Še mlačnega pretlačimo z olivnim oljem v srednje gladko zmes, naj še ostanejo grudice.
- Naložimo ga na pekač (premer 24cm), obložen s peki papirjem in z lopatko oblikujemo v poravnano pito, kjer so robovi malo višji kot sredina (v sredini potrebujemo prostor za nadev).
- Piščanca narežemo na manjše koščke in na srednjem ognju popečemo na segreti kokosovi maščobi do zlatorjave barve, nato dodamo papriko, kurkumo in muškatni orešček.
- Koščke poberemo iz ponve, prilijemo malo vode, stisnemo strok česna in vse premešamo, damo ogenj na največ, da zavre. Dodamo dobro oprano špinačo ter mešamo, dokler le-ta ne uplahne. Odstavimo. Tekočini, ki je ostala, primešamo malo pirine moke, mešamo, da se zgosti, nato pa ugasnemo.
- Na pito enakomerno razporedimo piščanca, špinačo in koščke mocarele ter omako iz ponve.
- Pečemo v prehodno ogreti pečici na 200°C, dokler se mocarela ne stopi (20-25 minut), nato dodamo še nariban sir in zapečemo do zlatorjave barve (še 10-15 minut.