Krompirjeva juha s špinačo in piščancem
1 min read

Krompirjeva juha s špinačo in piščancem

krompirjeva juha s piscancem in spinaco

Krompirjeva juha s špinačo in piščancem

* od 7. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki* (opombe spodaj) * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • KROMPIR 3 veliki
  • ŠPINAČA mlada v listih, 100 g
  • PIŠČANEC 50 g
  • KISLA SMETANA* opombe spodaj, 1 jušna žlica
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 velik strok (lahko tudi več)
  • PIMENT ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • RDEČA PAPRIKA v prahu, ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
  • LANENO OLJE 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Najprej skuhamo narezan krompir skoraj do mehkega. Odcedimo.
  • V posodi na malo vode, toliko, da prekrijemo dno na največjem ognju podušimo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. (Po potrebi dodamo še malo vode, če prehitro izpari).
  • Špinačne liste dobro operemo, jih damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute in odstranimo. Dobro odcedimo in prihranimo.
  • Ko se čebula zmehča, na njej podušimo male koščke piščanca, največ 10 minut. Koščke piščanca odstranimo in prihranimo.
  • V isto posodo damo krompir, prilijemo vodo, da je krompir prekrit, vmešamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Kuhamo še 5-7 minut oz. toliko časa, da je krompir mehek.
  • Zmiksamo v gladko juho, lahko pa pustimo nekaj koščkov še vidnih.
  • Vmešamo špinačo in piščanca, prelijemo z oljem in postrežemo.

Notes

Mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo brez kisle smetane.

Dodaj odgovor