Koruzne kvašene empanade z mletim mesom in šampinjoni
2 mins read

Koruzne kvašene empanade z mletim mesom in šampinjoni

Najboljša ideja, kako otroka vključiti v proces priprave hrane, je nekaj preprostega, ampak vseeno recept, ki terja nekaj minutk za mešanje in prevračanje, gnetenje in valjanje. Kot sem že pred kratkim pisala, smo dobili na preizkušnjo super pomagalo Pomagavčka in sva se že takoj zjutraj odločila, da narediva nekaj iz testa. Bil je mesni dan, za porabiti so bili še šamponjoni in sveža špinača, nekaj moke je pa vedno na zalogi. Bum odločitev je padla za velike koruzne kvašene empanade. Otrok je navdušeno pomagal, multipraktik je hitro zmešal testo, ki je med popoldanskim potepom lepo vzhajalo. Super sva se imela! 🙂

koruzne pogacice koruzne pogacice1 koruzne pogacice2 koruzne pogacice3 pomagavcek koruzne pogacie

Koruzne kvašene empanade z mletim mesom in šampinjoni

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno-govedina * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • KORUZNA MOKA 150 g
  • PŠENIČNA MOKA 300 g
  • SUH KVAS 1 paket (DM Alnatura)
  • SOL 1/2 zravnane čajne žličke
  • SLADKOR ščep
  • OLJE repično oz. poljubno rastlinsko, 2 jušni žlici
  • ---
  • MLETO MESO 250 g
  • ŠAMPINJONI 200 g
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • KURKUMA ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • ORIGANO 1 čajna žlička
  • BAZILIKA 1 čajna žlička
  • POPER ščep
  • SIR manjši košček
  • KISLA SMETANA nekaj žlic

Instructions
 

  • Vse sestavine zmešamo skupaj v mikserju z nastavkom za testo in postopoma dodajamo mlačno vodo, da nastaja homogena masa in postopoma testo, ki se neha prijemati na stene posode.
  • Pustimo, da vzhaja dobro uro.
  • Medtem na malo vode v ponvi podušimo čebulo, dodamo meso in pražimo nekaj časa, da spremeni barvo. Dodamo šampinjone in začimbe in premešamo ter pražimo še nekaj minutk, da gobe spustijo vodo ter da skoraj vsa izpari iz ponve. Malo ohladimo.
  • Testo razvaljamo na 1cm na debelo in zrežemo na večje kvadrate (10x10cm). Na vsako polovico najprej namažemo kislo smetano, nanjo damo nadev in malo naribanega sira, zapremo z drugo polovico in dobro zatisnemo robove, da nam nadev ne bi stekel ven.
  • Narahlo premažemo z nekaj kapljicami olja in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C do zlatorjave barve.
  • Zraven lahko postrežemo poljubno zelenjavo; mi smo pripravili svežo,na hitro dušeno špinačo z nekaj žličkami sladke smetane.

Dodaj odgovor