1 min read
Koromačeva juha z ajdovim kruhkom z orehi
Koromačeva juha z ajdovim kruhkom z orehi
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov
* z glutenom
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
za juho
- KOROMAČ 300 g
- KROMPIR 100 g
- KORENČEK 1 srednje velik
- KURKUMA 2 ščepca
- ŽAFRANIKA mini ščep
- DROBNJAK ščep
- MAJARON ščep
- ---
za ajdov kruhek
- AJDOVA MOKA 2 jušne žlice
- POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 1 jušna žlica
- SOL ščep
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- OREHI DROBLJENI, 1 jušna žlica
Instructions
- Ajdovo moko v skledi polijemo z vročo vodo (največ 1dcl), dobro razmešamo in počakamo, da se delno ohladi.
- Nato ji dodamo pšenično moko, sol, vinski kamen, olje in drobljene orehe.
- Dobro premešamo in pečemo v mikrovalovki na 800W 3-3,5 minute.
- Ohladimo, narežemo na rezine in do konca popečemo v pečici na 200°C nekaj minut, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
- ---
- Koromač narežemo na tanke rezine, notranji stržen odstranimo.
- Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Oboje kuhamo v vodi, zelenjava naj bo prekrita z vodo; ko zavre, zmanjšamo ogenj in dodamo začimbe.
- Ko se krompir zmehča, zmiksamo v kremno juho, dodamo narezan korenček in pokuhamo toliko, da se korenček malo zmehča (pri mlajših, ki še ne grizejo samostojno, lahko tudi vse skupaj zmiksamo ali pa skuhamo do mehkega).