Korenčkova rižota in piščanec v curry omakci
2 mins read

Korenčkova rižota in piščanec v curry omakci

korenckova rizota piscanec currykorenckova rizota piscanec curry1

Korenčkova rižota in piščanec v curry omakci

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RIŽ 150 g
  • REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
  • ČEBULA 1/2 srednje velike
  • KORENČEK 3 večji
  • TIMIJAN 1 velik ščep
  • PARADIŽNIK 1 večji
  • PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA 400 ml
  • KISLA SMETANA 1 jušna žlica
  • ---
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • PIŠČANEC prsi ali stegno brez kosti, 100 g
  • BUČKE 1 manjša
  • ŠAMPINJONI* 50 g
  • ČEBULA 1/2 srednje velike
  • MEŠANICA CURRY 1 čajna žlička*
  • RDEČA PAPRIKA 1 čajna žlička
  • PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA 200 ml
  • RIKOTA 1 jušna žlica*

Instructions
 

  • Za rižoto najprej segrejemo olje v posodi in na njem popražimo čebulo, da porumeni. Dodamo timijan in na drobno narezan korenček; nekajkrat pomešamo, nato pa dodamo nakockan paradižnik brez olupka.* (opombe spodaj)
  • Ogenj povečamo na skoraj največ, dodamo opran riž, ga premešamo, da postekleni (pazimo, da se ne prime). Zalijemo z vročo jušno osnovo (2 dcl najprej) in na majhnem ognju počasi dušimo in pogosto mešamo. Ko se riž prične prijemati na dno, ponovno zalijemo z osnovo in tako naprej, dokler ne porabimo vseh 400 ml in se riž ne skuha do mehkega.
  • Ugasnemo, odstavimo in pustimo na toplem.
  • V ponvi segrejemo olje, čebulo popražimo, da zarumeni in na njej popečemo koščke mesa - na vsaki strani 2-3 minute. Začinimo s curry-jem in rdečo papriko, premešamo dodamo na koščke narezane šampinjone in bučke, zalijemo z 200 ml jušne osnove in na majhnem ognju pustimo 15 minut, da se zelenjava zmehča. Na koncu primešamo rikoto in čez minuto ugasnemo.

Notes

* Otrokom, mlajšim od 2. let ponavadi ne dajemo še gob, ker so težje za prebavo, omako, kjer so se kuhale, pa lahko.
* Previdno s curry mešanico, ker je lahko precej pekoča; če jo zmešamo sami, lahko tudi izpustimo čili ali ga damo manj kot ostalih začimb.
* Rikoto lahko nadomestimo z drugim kremnim sirom, kislo smetano, sirom cottage ali mascarponejem.
* Za preprosto odstranjevanje olupka paradižnik za minutko potopimo v vrelo vodo.

Dodaj odgovor