Kmečki zavitek – iz mlete govedine, kislega zelja in kremnega sira
1 min read

Kmečki zavitek – iz mlete govedine, kislega zelja in kremnega sira

zavitek1_wm

Kmečki zavitek

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - govedina * z jajci
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • VLEČENO TESTO po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=500
  • MLETA GOVEDINA 400 g
  • KISLO ZELJE 400 g
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • KREMNI SIR lahko tudi kremni namaz ali pa skuta, 200 g
  • KISLA SMETANA 100 g
  • JAJCE 1 kos
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA za pomokanje testa
  • MUŠKATNI OREŠČEK&KUMINA skupaj 1 čajna žlička
  • MAJARON 2 ščepa
  • ORIGANO 2 ščepa

Instructions
 

  • Mleto meso na "suho" popražimo v ponvi na srednjem ognju, potrebujemo 4-5 minut, ves čas mešamo, da se ne prime. Dodamo začimbe in kislo zelje, po potrebi dolijemo malo vode, vmešamo mezgo in vse skupaj dušimo cca. 10 minut. Odstavimo in ohladimo.
  • Jajce razžvrkljamo in ga zmešamo s kremnim sirom in kislo smetano.
  • Testo razdelimo na 3 dele in vsakega posebej na tanko razvaljamo na pomokani površini, nato pa ga počasi in previdno vlečemo, da dobimo zelo tanko plast.
  • Obložimo pekač s prvo plastjo, nanjo nadevamo meso in zelje ter prelijemo s polovico jajčne mase.
  • Nato damo drugo plast in nadevamo s preostalim mesom in zeljem ter prelijemo z jajčno maso. Zadnjo, tretjo plast položimo čez celoten zavitek in robove testa prekrijemo čez zavitek.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure.

Dodaj odgovor