2 mins read
Kitajski burek
Se sliši smešno, zanimivo, nenavadno? 🙂 Pravzaprav je zelo preprosto, prijateljstvo dveh različnih kuhinj, ki se res odlično prepleteta v to hitro poslastico, ki je nahranila in zadovoljila tudi bolj zahtevne jedce.
Za nadev sem uporabila enega izmed naših receptov, ki je tudi v knjigici (Riž z nadevom “spomladanski zvitki”), porabila pa sem tudi še nekaj kosov vlečenega testa, ki nam je ostalo od praznovanja. Super, poskusite! 🙂
Kitajski burek
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno – govedina
* z jajci
Ingredients
- za okrogel pekač premera 16 cm
- VLEČENO TESTO 6-8 listov
- SVEŽE MLADO ZELJE 1/2 manjše glave
- KORENČEK 1 manjši
- MLETA GOVEDINA 200 g
- JAJCE 2 kosa
- KISLA SMETANA 100 g
- KURKUMA 1 čajna žlička
- RDEČA PAPRIKA 1 čajna žlička
- POPER ščep
- MAJARON ščep
- ČESEN 1 strok
- ČEBULA 1/2 manjše
- REPIČNO OLJE nekaj žličk za premaz testa
- MLEKO nekaj žličk za premaz
Instructions
- Na malo vode podušimo čebulo na najvišji temperaturi in nanjo, ko se zmehča, stisnemo strok česna. Dodamo meso in začimbe ter dobro premešamo. Dušimo nekaj časa, da se meso zmehča in porjavi, nato pa nanj dodamo narezano zelje in nariban korenček. Dušimo toliko časa, da zelje uplahne in se zmehča.
- Ko se masa malo ohladi, primešamo 1/2 jajčne mase (jajci, ki smo ju stepli skupaj s kislo smetano).
- Na dno rahlo namaščenega pekača damo 2 lista testa in ju rahlo namastimo, dodamo mesni nadev in pokrijemo z 2 namaščenoma listoma, ponovno nadevamo in prekrijemo z namaščenimi listi, ki jih nazadnje zavihnemo čez celotno jed in prelijemo s preostankom jajčne mešanice.
- Pečemo v prehodno ogreti pečici na 200°C do zlatorjave barve; 5 minut pred koncem testo premažemo z malo mleka in spečemo do konca.
- Pečen burek vzamemo iz pečice in pokrijemo s folijo, da se zmehča.