1 min read
Kakijeve ladjice
Kakijeve ladjice
* od 12. meseca dalje * z glutenom * lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Ingredients
- NAVADNA SKUTA 250 g
- NAVADNA PIRINA MOKA 240 g
- MASLO 125 g
za nadev
- KAKI 3 zelo zreli
- VANILIN SLADKOR 2 zravnani jušni žlici
Instructions
- Kakije zmiksamo in dodamo sladkor. Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, vmešamo skuto, mešamo cca. 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmešavamo.
- Preložimo na pomokano površino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ki ju zavijemo v folijo in damo za uro počivati v hladilnik.
- Vzamemo ven in razvaljamo na cca. 2 mm tanko, izrežemo pravokotnike velikosti cca. 10x8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano čajno žličko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev še kuka ven zgoraj in spodaj.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 30 minut oziroma do zlatorjave barve.