1 min read
Kakavovi linški piškoti z belo čokolado
Čez vikend so se piškotne škatle lepo napolnile, sedaj čakamo samo še goste, da jih pospravijo. 🙂
Zanimiva kombinacija kakava in bele čokolade se je tokrat ujela v tradicionalne linške kekse, z malo bolj modernim pristopom (manj sladkorja, rjavi sladkor namesto belega).
Kakavovi linški piškoti z belo čokolado
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- PIRINA NAVADNA MOKA 130 g
- MLETI LEŠNIKI 80 g
- MASLO 80 g
- KISLA SMETANA 50 g
- SLADKOR 60 g
- RUMENJAK 2
- VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
- SOL ščep
- PRAVI KAKAV 30 g
- BELA ČOKOLADA 70 g
- RJAVI SLADKOR V PRAHU nekaj za posip
Instructions
- Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, zmešamo skupaj s kislo smetano in z mešalnikom penasto zmešamo s sladkorjem.
- Postopoma vmešamo rumenjaka, nato pa masi dodamo vanilijo.
- Moko zmešamo z mletimi lešniki in kakavom ter solimo.
- Ugnetemo v gladko testo, ki ga pustimo počivati pol ure v hladilniku.
- Razvaljamo na 3-4 mm na debelo in z modelčkom izrežemo poljubne zvezdico; v polovico piškotkov v sredini ponovno izrežemo manjše zvezdice.
- Piškote pečemo v prehodno ogreti pečici na 180°C 10 minut in po tem času preverimo, ali so pečeni; če niso, pustimo še 2 minuti.
- Ohladimo in polovico vseh piškotov premažemo s stopljeno čokolado ter obložimo s preostalimi piškoti, ki so izrezani v sredini.
- Na vsakega v sredino prilijemo še malo čokolade in posipamo s sladkorjem v prahu.
One thought on “Kakavovi linški piškoti z belo čokolado”