1 min read

Kakavovi linški piškoti z belo čokolado

Čez vikend so se piškotne škatle lepo napolnile, sedaj čakamo samo še goste, da jih pospravijo. 🙂

Zanimiva kombinacija kakava in bele čokolade se je tokrat ujela v tradicionalne linške kekse, z malo bolj modernim pristopom (manj sladkorja, rjavi sladkor namesto belega).

kakavovi piskotki1kakavovi piskotki4kakavovi piskotki2kakavovi piskotki3kakavovi piskotki5

Kakavovi linški piškoti z belo čokolado

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • PIRINA NAVADNA MOKA 130 g
  • MLETI LEŠNIKI 80 g
  • MASLO 80 g
  • KISLA SMETANA 50 g
  • SLADKOR 60 g
  • RUMENJAK 2
  • VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
  • SOL ščep
  • PRAVI KAKAV 30 g
  • BELA ČOKOLADA 70 g
  • RJAVI SLADKOR V PRAHU nekaj za posip

Instructions
 

  • Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, zmešamo skupaj s kislo smetano in z mešalnikom penasto zmešamo s sladkorjem.
  • Postopoma vmešamo rumenjaka, nato pa masi dodamo vanilijo.
  • Moko zmešamo z mletimi lešniki in kakavom ter solimo.
  • Ugnetemo v gladko testo, ki ga pustimo počivati pol ure v hladilniku.
  • Razvaljamo na 3-4 mm na debelo in z modelčkom izrežemo poljubne zvezdico; v polovico piškotkov v sredini ponovno izrežemo manjše zvezdice.
  • Piškote pečemo v prehodno ogreti pečici na 180°C 10 minut in po tem času preverimo, ali so pečeni; če niso, pustimo še 2 minuti.
  • Ohladimo in polovico vseh piškotov premažemo s stopljeno čokolado ter obložimo s preostalimi piškoti, ki so izrezani v sredini.
  • Na vsakega v sredino prilijemo še malo čokolade in posipamo s sladkorjem v prahu.

One thought on “Kakavovi linški piškoti z belo čokolado

Dodaj odgovor