1 min read

Jabolčna prosena kaša s suhimi marelicami

prosena kasa v jabolcni cezani, vanilija, suhe marelice_wm

Jabolčna prosena kaša s suhimi marelicami

* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • JABOLKO 1 večje
  • VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
  • JAVORJEV SIRUP 1 čajna žlička
  • SUHE MARELICE 3
  • PROSENA KAŠA 2 jušni žlici

Instructions
 

  • V kozici na malo vode podušimo na koščke narezana jabolka, skupaj z vanilijo. Dodamo toliko vode, da so jabolka prekrita, vendar ne preveč.
  • Ko so rahlo zmehčana, dodamo javorjev sirup in na koščke narezane marelice.
  • Dušimo še toliko časa, da se jabolka zmehčajo, nato pa dolijemo približno 2 dcl vode in v jedi zakuhamo proseno kašo - 15 minut za kašo, nato pa pustimo še 10 minut, da se napoji.

Dodaj odgovor