1 min read
Italijanske mandljeve stezice
Piškotki, ki so nastali, ker je bilo potrebno porabiti beljake, ki so ostali od Kakakovih piškotkov; odlična priložnost, kako porabiti beljake, ki nam ostanejo po peki.
Sveži in rahlo sadnega okusa so zaradi pomaranče in marelične marmelade, krhki zaradi mletih mandljev in rahlo lepljive strukture. 🙂 Primerni so za alergike na gluten, saj so brez moke.
Italijanske mandljeve stezice
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- MLETI MANDLJI 100 g
- RJAVI SLADKOR V PRAHU 70 g
- BELJAK 2
- MARELIČNA MARMELADA 1 zravnana jušna žlica
- POMARANČNI SOK 1/2 pomaranče (3-4 jušne žlice)
- SOL ščep
Instructions
- Beljake s soljo zmešamo v beljakov sneg.
- Mandlje zmešamo s sladkorjem in jih nežno vmešamo v sneg (masa malo upade). Dodamo še pomarančni sok in marmelado, nežno premešamo in maso nadevamo na pekač, obložen s peki papirjem, v obliki ovala, med vsakim pustimo 5 cm prostora, saj se piškotki malo razlezejo med peko.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C, 15-20 minut oz. dokler niso robovi zlatorjavo barve.