1 min read
Hrustljava jabolčna čežana (poenostavljeni Apple Crumble)
Hrustljava jabolčna čežana
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- JABOLKO 1 olupljeno
- CIMET ščep
- LIMONIN/POMARANČNI SOK 1/2 čajne žličke
- PIRINI KOSMIČI 2 jušni žlici
- OTROŠKI PREPEČENEC 1 kos
- KOKOSOVA MOKA 1 jušna žlica
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
Instructions
- Jabolko narežemo na koščke, potresemo s cimetom in v kozici na hitro podušimo na malo vode. Ko se jabolko malo zmehča, dodamo sok in kokosovo moko ter premešamo.
- Dušimo še nekaj minut, da so jabolka res mehka, dodamo koščke maščobe, nato pa vmešamo pirine kosmiče in nadrobimo otroški prepečenec.
- Nekajkrat potresemo kozico, nato pa odstavimo in takoj postrežemo, da ostanejo kosmiči in prepečenec še hrustljavi.