1 min read
Grahova juha z rižem
Sladkasta in zelo okusna juha, ki se zelo prileže v tem hladnih jesenskih časih. Zaradi osnovnih sestavin je primerna za najmlajše in lahko jo ponudimo tudi mlajšim od 8. mesecev, če so že navajeni večjih količin stročnic.
Večjim jo lahko obogatimo z več začimbami – vanjo paše meta, bazilika, timijan, lahko tudi večji strok česna. Mi smo pustili dokaj osnovno različico, dodali smo malo koprca in kurkume, ki domnevno pomaga pri prehladnih obdobjih.
Grahova juha z rižem
* od 8. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- GRAH zamrznjen, 200 g
- RIŽ 50 g
- ČEBULA 1 manjša
- KOPER ščep
- KURKUMA ščep
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- V posodo damo malo vode, toliko, da pokrije dno. Dodamo nasekljano čebulo in na najvišjem ognju toliko časa dušimo, da skoraj vsa voda izpari.
- Ogenj zmanjšamo, dodamo riž, premešamo in podušimo, da postekleni.
- V posodo nato stresemo grah in dolijemo 400 ml vode.
- Začinimo in kuhamo, dokler riž ni kuhan.
- Del graha poberemo iz juhe in zmiksamo*; tik preden postrežemo, dodamo žličko olja.
Notes
* Če otrok še ne je koščkov, juho spasiramo ali zmiksamo v celoti.