1 min read
Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom
Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* mesno – govedina
* brez jajc
Ingredients
za zrezke
- MLADA GOVEDINA ZA ZREZKE 200 g
- ČEBULA 2 manjši
- ČESEN 1 strok
- OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
- GORČICA 1 zvrhana čajna žlička
- PIRINA MOKA 2 zvrhani jušni žlici
- RDEČA PAPRIKA ščep
- MAJARON 2 čajni žlički
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- SOL ščep
- POPER ščep
- ---
- POLNOZRNAT PIRIN ZDROB 200 g
- GRAH vložen, 200 g
- KUMINA ščep
- KOPER ščep
Instructions
- Zrezke rahlo potolčemo in na hitro popečemo na olivnem olju najprej na eni strani, na to še na drugi in jih takrat rahlo posujemo z moko. Pazimo, da se nam ne primejo. Odstranimo in prihranimo na toplem.
- V mešanico, ki je ostala v posodi, dolijemo vodo in postrgamo z dna morebitne ostanke. Dobro premešamo, povečamo ogenj in dodamo nasekljano čebulo ter česen. Nekaj minut dušimo, ko se čebula zmehča, zrezke vrnemo v posodo, začinimo, vmešamo gorčico. Rahlo solimo in rahlo popramo ter prilijemo cca. 2 dcl vode.
- Ogenj zmanjšamo in počasi dušimo dobro uro in pol. Vmes vsake toliko premešamo in če je potrebno, dodajamo po malem vodo.
- Ko se zrezki kuhajo, skuhamo zdrob v vodi, začinimo s kumino in koprom. Proti koncu, ko je zdrob že zgoščen, previdno vmešamo grah.
- Odstavimo, prelijemo v drugo posodo in počakamo, da se malo ohladi.