Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom
1 min read

Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom

zrezki v cebulni omaki, zdrob z grahom


Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno – govedina * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 2 hours
Servings 3

Ingredients
  

za zrezke

  • MLADA GOVEDINA ZA ZREZKE 200 g
  • ČEBULA 2 manjši
  • ČESEN 1 strok
  • OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
  • GORČICA 1 zvrhana čajna žlička
  • PIRINA MOKA 2 zvrhani jušni žlici
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • MAJARON 2 čajni žlički
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • SOL ščep
  • POPER ščep
  • ---
  • POLNOZRNAT PIRIN ZDROB 200 g
  • GRAH vložen, 200 g
  • KUMINA ščep
  • KOPER ščep

Instructions
 

  • Zrezke rahlo potolčemo in na hitro popečemo na olivnem olju najprej na eni strani, na to še na drugi in jih takrat rahlo posujemo z moko. Pazimo, da se nam ne primejo. Odstranimo in prihranimo na toplem.
  • V mešanico, ki je ostala v posodi, dolijemo vodo in postrgamo z dna morebitne ostanke. Dobro premešamo, povečamo ogenj in dodamo nasekljano čebulo ter česen. Nekaj minut dušimo, ko se čebula zmehča, zrezke vrnemo v posodo, začinimo, vmešamo gorčico. Rahlo solimo in rahlo popramo ter prilijemo cca. 2 dcl vode.
  • Ogenj zmanjšamo in počasi dušimo dobro uro in pol. Vmes vsake toliko premešamo in če je potrebno, dodajamo po malem vodo.
  • Ko se zrezki kuhajo, skuhamo zdrob v vodi, začinimo s kumino in koprom. Proti koncu, ko je zdrob že zgoščen, previdno vmešamo grah.
  • Odstavimo, prelijemo v drugo posodo in počakamo, da se malo ohladi.

Dodaj odgovor