1 min read

Goveji segedin in mini matevž

goveji segedin matevz

Goveji segedin in matevž

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour
Servings 1

Ingredients
  

  • KISLO ZELJE 3 jušne žlice
  • ČEBULA 1/2 manjše glave
  • GOVEDINA 20 g
  • PARADIŽNIK vložen, 3 jušne žlice
  • ZELENA sušena, ščep
  • MAJARON sušen, ščep
  • KUMINA ščep
  • KROMPIR 2 manjša
  • FIŽOL vložen, 2 jušni žlici
  • OLIVNO OLJE 2 čajni žlički

Instructions
 

  • Čebulo zarumenimo na malo olivnega olja in prilijemo vodo, dodamo začimbe. Ko se čebula zmehča, dodamo meso, popražimo, da porjavi in zalijemo s paradižnikom. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo kislo zelje, pokrijemo ter na majhnem ognju kuhamo cca. 45 minut (odvisno od vrste mesa).
  • Medtem skuhamo nakockan krompir, ga dobro odcedimo.
  • V posodo damo olivno olje, nanj pretlažimo krompir in fižol. Če želimo, lahko dodamo tudi malo 1-2 žlici mleka.

Dodaj odgovor