1 min read

Goveja obara s polentinimi srčki

goveja obara s srckii_wmgoveja obara s srcki_wm

Goveja obara s polentinimi srčki

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno – govedina * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • ČEBULA 1/2 manjše
  • POR samo beli del, 1/2 manjšega
  • KORENČEK 1/2 srednje velikega
  • GOMOLJNA ZELENA 1/4 manjše
  • KOLERABA 1/4 manjše
  • GOVEDINA 50 g
  • OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
  • LOVORJEV LIST 1
  • KUMINA ščep
  • MAJARON ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • POLENTA 30 g

Instructions
 

  • Segrejemo olivno olje in na hitro podušimo narezano meso do rjave barve.
  • Dodamo nasekljano čebulo, popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi. Nato začinimo, dodamo preostalo narezano zelenjavo, paradižnikovo mezgo ter nekajkrat premešamo. Zalijemo z vodo, dodamo še lovorjev list in pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 45 minut oz. dokler se meso ne zmehča. Vmes vsake toliko pomešamo.
  • Polento pripravimo po navodilih iz vrečke, ohladimo in previdno izrežemo srčke.

 

Dodaj odgovor