1 min read
Goveja obara s polentinimi srčki
Goveja obara s polentinimi srčki
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* mesno – govedina
* brez jajc
Ingredients
- ČEBULA 1/2 manjše
- POR samo beli del, 1/2 manjšega
- KORENČEK 1/2 srednje velikega
- GOMOLJNA ZELENA 1/4 manjše
- KOLERABA 1/4 manjše
- GOVEDINA 50 g
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- LOVORJEV LIST 1
- KUMINA ščep
- MAJARON ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- POLENTA 30 g
Instructions
- Segrejemo olivno olje in na hitro podušimo narezano meso do rjave barve.
- Dodamo nasekljano čebulo, popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi. Nato začinimo, dodamo preostalo narezano zelenjavo, paradižnikovo mezgo ter nekajkrat premešamo. Zalijemo z vodo, dodamo še lovorjev list in pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 45 minut oz. dokler se meso ne zmehča. Vmes vsake toliko pomešamo.
- Polento pripravimo po navodilih iz vrečke, ohladimo in previdno izrežemo srčke.