Fižolovo-ovsena klobasa
KOLIKO ČASA
20 min + 10
ZA KOGA
* od 9. meseca dalje
* z glutenom
* vegansko
KAJ POTREBUJEM (2-3 klobase)
FIŽOL, rjavi, predhodno kuhan, 250g
POR, beli del, 1 manjši košček
RDEČA ČEBULA, 1/2 manjše
ČESEN, 1 strok
ŠETRAJ, ščep
RDEČA PAPRIKA, v prahu, 1 čajna žlička
PETERŠILJ, 1 jušna žlica
KORIANDER, ščep
KUMINA, v prahu, ščep
ROŽMARIN, ščep
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
OVSENI KOSMIČI, 3 jušne žlice oz. po potrebi
KAKO TO GRE
Najprej na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, nekaj minut kasneje pa dodamo še por. Ko se vse skupaj zmehča, dodamo dobro odcejen fižol, začimbe in dušimo toliko časa, da skoraj vsa tekočina izpari. Počakamo, da se ohladi, na to pa skupaj s kosmičizmeljemo v gladko zmes.
Na prozorni foliji za živila previdno oblikujemo v klobaso in dobro zatisnemo skupaj. Damo v hladilnik za par ur, da se strdi (lahko tudi za dobre pol ure v zmrzovalnik).
Na malo repičnega olja popečemo z vseh strani.