Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene
1 min read

Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene

Če nam kdaj ostane fižolov namaz, ga lahko uporabimo tudi v preprostih kroglicah, polpetih ali burgerjih; mazljivi masi, ki bi drugače brez dodatkov razpadala, dodamo drobtine in tako so hranljive in okusne kroglice pripravljene.

fizolove kroglice z mocarelo, pire iz zelene, krompirja, cesna1
fizolove kroglice z mocarelo, pire iz zelene, krompirja, cesna2

Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • KROMPIR 2 večja
  • GOMOLJNA ZELENA 1 manjši kos*
  • ČESEN 2 večja stroka
  • MLEKO 100 ml
  • MASLO 1 manjši kos
  • ---

za fižolovo maso

  • RJAVI FIŽOL predhodno kuhan, 100 g
  • ČEBULA 1/4 manjše
  • PETERŠILJ svež, nasekljan, 1 zravnana jušna žlica
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • KUMINA ščep
  • POPER ščep
  • HIMALAJSKA SOL ščep
  • OLIVNO OLJE 1/2 čajne žličke
  • LIMETIN SOK 1 čajna žličkaž
  • ČESEN 1 manjši strok
  • DROBTINE 2-3 jušne žlice
  • MOCARELA 50 g
  • REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
  • ---
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 100 ml
  • SOL ščep
  • ORIGANO ščep

Instructions
 

  • Krompir in zeleno olupimo, narežemo na enako velike kose in skuhamo skupaj s česnom v vodi.
  • Odcedimo.
  • Sestavine za fižolovo maso zmešamo do gladkega in postopoma dodajamo drobtine; mešamo in počakamo, da se napijejo mase in da se masa da lepo oblikovati.
  • Oblikujemo ploščke, debele 1 cm, na sredino polagamo manjše koščke mocarele, nato pa zapremo z vseh strani in oblikujemo v kroglice.
  • Zapečemo z vseh strani.
  • Krompir pretlačimo skupaj z zeleno in česnom; dodamo toplo mleko in penasto vmešamo maslo, da dobimo kremni pire.
  • Paradižnikovo omako zmešamo z origanom in soljo; pokuhamo, da se malo zgosti in precedimo, da dobimo gladko omako.

Notes

* Razmerje krompirja in zelene naj bo 2:1 v prid krompirja.

Dodaj odgovor