1 min read
Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene
Če nam kdaj ostane fižolov namaz, ga lahko uporabimo tudi v preprostih kroglicah, polpetih ali burgerjih; mazljivi masi, ki bi drugače brez dodatkov razpadala, dodamo drobtine in tako so hranljive in okusne kroglice pripravljene.
Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- KROMPIR 2 večja
- GOMOLJNA ZELENA 1 manjši kos*
- ČESEN 2 večja stroka
- MLEKO 100 ml
- MASLO 1 manjši kos
- ---
za fižolovo maso
- RJAVI FIŽOL predhodno kuhan, 100 g
- ČEBULA 1/4 manjše
- PETERŠILJ svež, nasekljan, 1 zravnana jušna žlica
- RDEČA PAPRIKA ščep
- KUMINA ščep
- POPER ščep
- HIMALAJSKA SOL ščep
- OLIVNO OLJE 1/2 čajne žličke
- LIMETIN SOK 1 čajna žličkaž
- ČESEN 1 manjši strok
- DROBTINE 2-3 jušne žlice
- MOCARELA 50 g
- REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 100 ml
- SOL ščep
- ORIGANO ščep
Instructions
- Krompir in zeleno olupimo, narežemo na enako velike kose in skuhamo skupaj s česnom v vodi.
- Odcedimo.
- Sestavine za fižolovo maso zmešamo do gladkega in postopoma dodajamo drobtine; mešamo in počakamo, da se napijejo mase in da se masa da lepo oblikovati.
- Oblikujemo ploščke, debele 1 cm, na sredino polagamo manjše koščke mocarele, nato pa zapremo z vseh strani in oblikujemo v kroglice.
- Zapečemo z vseh strani.
- Krompir pretlačimo skupaj z zeleno in česnom; dodamo toplo mleko in penasto vmešamo maslo, da dobimo kremni pire.
- Paradižnikovo omako zmešamo z origanom in soljo; pokuhamo, da se malo zgosti in precedimo, da dobimo gladko omako.
Notes
* Razmerje krompirja in zelene naj bo 2:1 v prid krompirja.