Fižolova pleskavica in kuskus na oranžno
1 min read

Fižolova pleskavica in kuskus na oranžno

fizolova pleskavica, kuskus na oranzno

Ingredients


  • FIŽOL, vložen, brez dodatkov, 140 g

  • CVETAČA, 1/4 manjše glave

  • POLJUBNI KOSMIČI, namočeni v vodi, 3 jušne žlice

  • PETERŠILJ, svež, nasekljan, 2 jušni žlici

  • KORIANDER u0026 KUMINA, sušen, v prahu, ščep

  • ČEBULA, nasekljana, 3 jušne žlice

  • ZELENA, sušena, 1 jušna žlica

  • DROBTINE, 3 jušne žlice (po potrebi tudi več)

  • REPIČNO OLJE

  • Za kuskus
  • ČEBULA, nasekljana, 1 jušna žlica

  • ČESEN, nasekljan 1 mali strok

  • POLNOZRNAT KUSKUS, 100 g

  • RDEČA LEČA, 50 g

  • KORENČEK, 1 večji

Directions

  • V posodo nalijemo vodo, da prekrije dno in podušimo nasekljano čebulo; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo
    nasekljan česen, ko zadiši, ogenj zmanjšamo in dolijemo približno 1 dcl vode.
  • Dodamo na drobno narezan korenček in rdečo lečo. Temperaturo zmanjšamo in skuhamo do mehkega. Proti koncu dolijemo še malo vode, povečamo temperaturo, da zavre in zakuhamo kuskus.
  • Cvetačo nacvetkamo in skuhamo na pari do mehkega. Kosmiče odcedimo in če so premokri, jih še ožamemo.
  • Ko se cvetača malo ohladi, jo damo v posodo skupaj s fižolom, nasekljano čebulo, kosmiči, začinimo ter vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Postopoma dodajamo drobtine in sproti mešamo; masa naj bo dovolj kompaktna, da jo lahko oblikujemo in se nam ne lepi več na roke.
  • Pečemo na kontaktnem žaru, ki ga še mrzlega rahlo premažemo oljem; pečejo se 5-7 minut na vsaki strani oziroma do zlatorjave barve. (Lahko pečemo tudi v ponvi na srednji temperaturi 3-5 minut na vsaki strani).
    Odcedimo na papirnati brisači.


Dodaj odgovor