1 min read

Falafel, kuskus in pisana zimska solata

falafel pisana solata_wm

Falafel, pisana zimska solata in kuskus

* od 11. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov (pri solati jih izpustimo) * z glutenom * vegansko
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2

Ingredients
  

za 10 malih falaflov

  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 5 jušnih žlic
  • ČESEN 1 velik strok ali 2 srednje velika
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • PETERŠILJ ali KORIANDER svež, nasekljan, 3 jušne žlice
  • KUMIN orientalska kumina, 1 noževa konica
  • KORIANDER v prahu, 1 noževa konica
  • MAJARON ščep
  • POLNOZRNATA MOKA 2 jušni žlici
  • SOL ščep
  • POPER mini ščep
  • RASTLINSKO OLJE 3 jušne žlice
  • ---
  • KUSKUS suh, 70 g
  • RDEČE ZELJE 1/4 manjše glave
  • OHROVT 1/2 manjše glave
  • KORENČEK 1 večji
  • RDEČA ČEBULA 1/2 manjše
  • JOGURT 1 jušna žlica
  • KISLA SMETANA 1 jušna žlica
  • LANENO OLJE 1 jušna žlica
  • JABOLČNI KIS 1 čajna žlička

Instructions
 

  • V sekljalnik damo vse sestavine za falafel, razen moke in dobro zmiksamo v čimbolj gladko maso. Postopoma dodajamo moko in sproti mešamo. Pustimo nekaj časa počivati, nato pa oblikujemo enakomerne kroglice.
  • Zelje, čebulo in ohrovt na drobno narežemo, korenček pa naribamo.
  • Za preliv zmešamo jogurt, kislo smetano, olje in kis ter prelijemo čez solato, dobro premešamo ter pustimo počivati.
  • Kuskus prelijemo z vrelo vodo, dobro premešamo ter pustimo, da se dobro napihne.
  • Segrejemo poljubno rastlinsko olje in na njem na srednji temperaturi spečemo falafle.

Dodaj odgovor