Enostavni ovseni kvadratki
2 mins read

Enostavni ovseni kvadratki

Ko mamicam pade “cukr”, ko se očki vračajo iz športanja, ko želimo s sladkim presenečenjem razveseliti otroke in ko potrebujemo nekaj enostavnega, zdravega in z naravnimi sladkorji. Takrat pridejo prav te super priročne ovsene ploščice oz. naj bojo kar kvadratki. 🙂
Ker so res hitro pripravljeni (sploh če izpustite čokolado), so fajn izbira zdravega prigrizka takrat, ko se nam mudi, lahko pa si jih pripravimo vnaprej in imamo sladek zalogaj v torbici, v nahrbtniku na izletih, žepu, ko gremo s kolesom po otroka v varstvo. 🙂
Namesto mandljev lahko uporabimo tudi indijske oreščke, orehe, lešnike, orehe makadamija ali nepražene ter nesoljene arašide in pistacije. Prav tako lahko namesto rumenih rozin uporabimo “ta temne”, lahko izberemo suhe fige, suhe nežveplane marelice (to so tiste “grde”, ki so temno rjave barve; žveplane so namreč lepe oranžne barve 😉 ), datlje, suh ananas, mango … karkoli imamo pri roki. Kokosova maščoba je za rahlo vezivo, prav tako je v tem letnem času meni prijal med, lahko pa ga izpustite. Svežina limone da piko na i in še naš največji skeptik raznih presnih sladic in kot ji sam pravi “hrane za ptičke” (ovseni kosmiči) je samoiniciativno pohvalil te kvadratke. Zmaga! 😀

ovseni kvadratki ovseni kvadratki1

Enostavni ovseni kvadratki

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Total Time 10 minutes

Ingredients
  

  • za 25 manjših kvadratkov
  • OVSENI KOSMIČI 4-5 zvrhanih jušnih žlic
  • MED 1 jušna žlica
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
  • SUHE FIGE 5 kosov (ali poljubno suho sadje)
  • RUMENE ROZINE 100 g (ali poljubno suho sadje)
  • MANDLJI 200 g
  • LIMONA sok 1/2
  • TEMNA ČOKOLADA 75% ali več, 75 g

Instructions
 

  • Mandlje namočimo čez noč, naslednjega dne pa operemo in po želji tudi olupimo.
  • Vse sestavine razen čokolade damo v mikser in miksamo, dokler se ne začne masa sprijemati skupaj.
  • Razporedimo na pekač, obložen s folijo, približno 1 cm na debelo in dobro pritisnemo.
  • Damo v hladilnik, da se ohladi.
  • Ohlajeno maso razrežemo na enakomerne kvadratke in jih pomakamo v stopljeno čokolado; ponovno ohladimo.

Dodaj odgovor