Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki
1 min read

Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki

Kako pompozen naslov, mar ne? 🙂

Gre pa za enostavno pecivo, ki je pravzaprav postalo poimenovanje za današnje “piškote”, saj to pomeni dvakrat pečen v latiščini, kar so seveda povzeli tudi italijani. Poznani so tudi pod imenom “cantuccini” oz. pri nas “domači prijatelj”.
Priprava je preprosta (v celoti jih je z malo asistiranja naredil kar naš najmlajši, tako da se tega podviga lahko brez večjih težav lotite tudi sami 😉 ). Namesto navadne moke lahko uporabite tudi polnozrnato pšenično/pirino ali rženo, namesto mandljev pa lahko tudi lešnike ali indijske oreščke. Originalno so v receptu jajca, ampak namesto tega sem dala zelo zrele velike banane.

banana vegan twice baked cookies banana vegan twice baked cookies1 banana vegan twice baked cookies3 banana vegan twice baked cookies4

Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients
  

  • PIRINA MOKA 300 g
  • PŠENIČNA MOKA 200 g
  • BANANE 3 velike
  • RJAVI SLADKOR 175 g
  • MANDLJEVA MOKA 100 g
  • VINSKI KAMEN 2 zravnani čajni žlički (lahko tudi pecilni prašek)
  • SOL ščep
  • VANILJEV EKSTRAKT 1 čajna žlička
  • MANDLJI grobo nasekljani, 50 g

Instructions
 

  • Pečico prižgemo na 175°C.
  • Zmešamo moki, mandljevo moko, vinski kamen, sol.
  • Posebej dobro pretlačimo banani in ju zmiksamo skupaj s sladkorjem in vanilijem ekstraktom.
  • Obe masi zmešamo skupaj in vmešamo nasekljane mandlje.
  • Masa je precej mokra; vlijemo jo na pekač, obložen s peki papirjem v tanjšo, ploščato "štruco".
  • Pečemo 45-50 minut; po tem času testo vzamemo iz pečice in ohladimo.
  • Z nazobčanim nožem narežemo na tanjše rezine (1 cm), ki jih ponovno pečemo na 175°C 20-25 minut.

Dodaj odgovor