Domači sirček
Domači sirček, ki mi ni dal miru, dokler se nisem odločila, da ga pripravim. Potrebovala sem natanko 6,5 minut časa, da sem ga pripravila. Indijske oreščke sem namreč namočila že čez noč, sicer bi jih pa malce pokuhala v vroči vodi ali pa mikrovalovki. V obeh primerih se lepo zmehčajo in iz njih lahko pripravimo zdrav domači sirček, ki ga otroci obožujejo.
Začimbice dodajate po lastnem okusu, ker so indijski oreščki precej nevtralnega okusa in tako hvaležni za sprejemanje novih okusov. 🙂 Sama sem tokrat zavila v smeri liptaver, ki se je izkazala za odlično potezo, saj smo sirček zmazali precej hitro. 🙂
Osnovni recept za 2-3 osebe oz. za en zajtrk:
100 g indijskih oreščkov
pol stroka česna (lahko tudi več ali manj, odvisno, kako ga imate radi)
manjši košček čebule (3 x 1cm)
ščep popra
ščep kurkume
Recept, ki je tokrat v objavi, je pripravljen kot sirček liptaver, njam njam. 🙂
- INDIJSKI OREŠČKI, 100 g
- KISLE KUMARICE, 1 manjša
- SOK KISLIH KUMARIC, 3-4 jušne žlice
- ČEBULA, 1 manjši košček (4 x 1 cm)
- KAPRE, 2-3 kosi
- RDEČA PAPRIKA, pol čajne žličke
- POPER, ščep
- SOL, ščep
- KURKUMA, ščep
- Vse sestavine damo v sekljalnik in zmiksamo do gladkega. Poljubno dodamo več ali manj soka kislih kumaric.