Domači piščančji fingersi in mešana topla solata
2 mins read

Domači piščančji fingersi in mešana topla solata

Mini piščančji koščki, ki so primerni za v roko so bogato domače kosilo, lahko pa si recept prihranimo tudi za kakšno praznovanje. Pripravljeni so skoraj brez maščobe, saj smo jih pekli v pečici, prav tako so brez jajc in mlečnih izdelkov.

fingersi postopekpiscancji fingersi lahka solata z jogurtompiscancji fingersi lahka solata z jogurtom1

Domači piščančji fingersi in lahka mešana topla solata

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov (samo fingersi) * mesno-piščanec * brez jajc
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE PRSI 250 g
  • ŠKROB 3-4 zvrhane jušne žlice
  • SEZAMOVO OLJE lahko tudi repično, sončnično, 2 jušni žlici
  • RDEČA PAPRIKA 1 čajna žlička
  • KURKUMA ščep
  • POPER ščep
  • RIŽEVO MLEKO 2-3 jušne žlice
  • * opombe za sestavine paniranja spodaj
  • SEZAM 100 g (približno)
  • ---
  • za solato
  • POLJUBNA ZELENJAVA uporabljeni so cvetača, brokoli, korenje, koleraba, krompir in grah
  • JOGURT 100 ml
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • SOL ščep
  • KIS 1 jušna žlica
  • ---
  • za omakico
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 1 jušna žlica
  • BIO KEČAP brez dodatkov, 1 jušna žlica
  • MED 1 čajna žlička
  • GORČICA 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Najprej prsi narežemo na 1 cm debele zrezke in jih rahlo potolčemo. Nato jih narežemo še na enako debele trakce, dolžina je lahko poljubna.
  • Pripravimo panirko: zmešamo škrob in riževo mleko, dodamo začimbe in zmešamo v enotno maso; po malem dodajamo olje in ponovno zmešamo v enotno, bolj redko maso.
  • Posebej si pripravimo sezam, lahko pa tudi drobtine.
  • Koščke mesa povaljamo v škrobni masi, nato pa še v sezamu. Polagamo na rešetko in pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C dobrih 15 minut, po tem času obrnemo in pečeno še 10 minut, zadnje minute lahko vključimo tudi žar funkcijo za ventilatorjem.
  • Med tem, ko se fingersi pečejo, pripravimo solato.
  • Zelenjavo skuhamo do mehkega, odcedimo in malo ohladimo. Dodamo preliv in premešamo.
  • Prav tako zmešamo sestavine za omakico.

Notes

* Škrob in riževo mleko sta merjena približno, ker je bilo težko zadeti točno mililitre, saj smo mešali sproti; v vsakem primeru naj nastane bolj redka masa, kot bi delali zelo redke palačinke.

Dodaj odgovor