1 min read
Domače sadne rezinice z oreščki
Domače sadne rezinice z oreščki
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
za približno 7 malih rezinic
- SUHE MARELICE 10 kosov
- PIRINI KOSMIČI 3 zvrhane jušne žlice
- KOKOSOVA MOKA 5 zravnanih jušnih žlic
- MEŠANI OREŠČKI 3 zvrhane jušne žlice
- AGAVIN SIRUP 1 jušna žlica (lahko tudi javorjev sirup, med ali nekaj datljev ali sladilo po želji)
- KOKOSOVA MAŠČOBA 3 zravnane jušne žlice
Instructions
- Kokosovo maščobo damo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.
- Kosmiče prelijemo z malo vode, premešamo in pustimo, da se napojijo.
- Kokosovo moko in oreščke popečemo v pečici, 10-15 minut na 180°C (sproti opazujemo barvo kokosa, ko začne rahlo spreminjati barvo v rumeno-oranžno, je dovolj).
- Ohladimo in damo v sekljalnik skupaj s kosmiči, suhimi marelicami in zmiksamo v čimbolj gladko zmes.
- Postopoma dodajamo maščobo in miksamo. Ko dobimo maso, ki se da lepo oblikovati in se ne lepi na prste, jo razporedimo na peki papir v manjši pravokoten ali kvadraten pekač, pokrijemo s peki papirjem in pritisnemo na dno.
- Pustimo v hladilniku nekaj ur, da se masa lepo strdi, nato pa narežemo na paličice in postrežemo.