1 min read

Domače sadne rezinice z oreščki

frutabela_wmsadne rezinice1_wm

Domače sadne rezinice z oreščki

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

za približno 7 malih rezinic

  • SUHE MARELICE 10 kosov
  • PIRINI KOSMIČI 3 zvrhane jušne žlice
  • KOKOSOVA MOKA 5 zravnanih jušnih žlic
  • MEŠANI OREŠČKI 3 zvrhane jušne žlice
  • AGAVIN SIRUP 1 jušna žlica (lahko tudi javorjev sirup, med ali nekaj datljev ali sladilo po želji)
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 3 zravnane jušne žlice

Instructions
 

  • Kokosovo maščobo damo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.
  • Kosmiče prelijemo z malo vode, premešamo in pustimo, da se napojijo.
  • Kokosovo moko in oreščke popečemo v pečici, 10-15 minut na 180°C (sproti opazujemo barvo kokosa, ko začne rahlo spreminjati barvo v rumeno-oranžno, je dovolj).
  • Ohladimo in damo v sekljalnik skupaj s kosmiči, suhimi marelicami in zmiksamo v čimbolj gladko zmes.
  • Postopoma dodajamo maščobo in miksamo. Ko dobimo maso, ki se da lepo oblikovati in se ne lepi na prste, jo razporedimo na peki papir v manjši pravokoten ali kvadraten pekač, pokrijemo s peki papirjem in pritisnemo na dno.
  • Pustimo v hladilniku nekaj ur, da se masa lepo strdi, nato pa narežemo na paličice in postrežemo.

Dodaj odgovor