1 min read
Domača tunina pašteta
Ker je bila piščančja pašteta nazadnje pravi hit, sem pripravila še tunino, ki je tudi fantastična, lepo mazljiva, okusna, poletna. 🙂
Pri peteršilju se mi je po nesreči “zatresla” roka, zato sem se bala, da ga bo preveč, ampak je pa tako lepo zaokrožil paleto okusov – najprej tak zelenkast, močen okus, ki je med žvečenjem prešel v rahlo sladkega in na koncu ostal prijeten, rahlo spomladanski okus, odlično! 🙂
Svežo zelenkasto dekoracijo so prijazno omogočili prijatelji iz Popolna Dekoracija. Top zadeve!
Domača tunina pašteta
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- TUNA V LASTNEM SOKU 80 g
- SIRNI NAMAZ ali kremni sir, 40 g
- PETERŠILJ nasekljan, 2 zvrhani jušni žlici
- JAJCE 1 trdo kuhano
- ČESEN v prahu, 2 ščepca
- POPER ščep
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
- SOL mini ščep
Instructions
- Jajce skuhamo in ohladimo.
- Vse sestavine zmiksamo do gladke mase; če se nam zdi pregosto, dodamo nekaj kapljic vode ali olja.