1 min read
Dišeče bigice
Dišeče bigice
* od 11. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * vegansko * brez jajc
Ingredients
- NAVADNA MOKA 200 g
- MASCARPONE 300 g
- SOLNI CVET ščep (lahko tudi navadna sol)
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
- ---
- NAVADNA MOKA 200 g
- SKUTA 200 g
- SOLNI CVET ščep (lahko tudi navadna sol)
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
Instructions
- 200 g moke zmešamo z mascarponejem in dvema žličkama vinskega kamna, potem pa kar z rokami stiskamo skupaj v kepo testa. Na hitro še pregnetemo in pustimo slabe pol ure počivati.
- Ravno tako zmešamo 200 g moke s skuto, dvema žličkama vinskega kamna in pregnetemo v kepo, pustimo počivati.* (opombe spodaj)
- Od kepe testa trgamo približno enako velike kose, jih grobo potlačimo v kroglo in nadevamo v rahlo namaščen pekač, eno zraven druge, tako da se držijo. (Tako bo skorjica hrustljava, notranjost pa mehka).
- Potresemo s soljo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 40 minut oz. do zlatorjave barve.
- Stresemo iz pekača na rešetko in ohladimo.
Notes
Pri obeh vrstah testa je potrebno malo več intenzivnega gnetenja.