Iz izbranih vrst zelenjave, v stilu počistimo hladilnik je nastala ta dišeča poletna enolončnica, ki jo bogati sveža bazilika, dodana tik pred koncem kuhanja, da ostane njen izraziti vonj prisoten še na krožniku. Dobro se ujameta korenček in stročji fižol, bučke so pa kot vedno dovolj nevtralne, da kot spužva vpijejo vse okuse in tako še dodatno do nas ponesejo vse vonjave bližjočega se poletja.
Kot ljubitelji Boobeefoodeeja že veste, je pri nas enolončnica zelo priljubljena jed; pripravimo jo vsaj 2x tedensko in v vseh letnih časih, le zelenjavo prilagodimo letnemu času.
Naša današnja mojstrovina pa je izgledala takole. 🙂
Details
4-5 krožnikov
10 min
20 min
1/3
da
ne
ne
ne
KAJ POTREBUJEM
ČEBULE, 1/2 manjše
ČESEN, 1/2 stroka
KOKOSOVA MAŠČOBA, stopljena, 2 jušni žlici
STROČJI FIŽOL,, 200 g
KORENČEK, 3 srednje veliki
BUČKE, 2 manjši
PARADIŽNIK, 1 večji
PARADIŽNIKOVA OMAKA, zgoščena s kuhanjem, 2 jušni žlici
PROVANSALSKE ZAČIMBE, majaron, timijan, rožmarin, bazilika, origano
RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička
SVEŽA BAZILIKA, nekaj listkov
KAKO TO GRE
- Maščobo segrejemo in na njej zarumenimo nasekljano čebulo in česen.
- Dodmao zelenjavo, narezano na koščke, začinimo z vsemi začimbami, poljubno še solimo. Zalijemo s cca. 300 ml vode in kuhamo pokrito 15 min.
- Po tem času dodamo paradižnikovo omako in svežo baziliko. Postrežemo s poljubno prilogo.