1 min read

Diagonalčki

Ljubka sladica, ki terja malo več časa za pripravo (čeprav samo na račun hlajenja in ne na račun našega dela 😀 ), je zanimiva zloženka klasičnih okusov: kivija, banane, smetane in kokosa.

diagonalcek

Diagonalčki

* od 12. meseca dalje * brez glutena * lakto-vegetarijansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • plast pannacotta
  • SLADKA SMETANA 150 ml
  • KISLA SMETANA 100 ml
  • MLEKO 100 ml
  • RJAVI SLADKOR 2 jušni žlici
  • VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
  • AGAR-AGAR 3 g
  • za kivijev žele
  • KIVI 2 zrela
  • POMARANČNI SOK 2 jušni žlici
  • AGAR-AGAR 2 g
  • bananina krema
  • BANANA 1 zrela
  • BIO VANILJEV PUDING 1/2 vrečke
  • MLEKO 300 ml
  • RJAVI SLADKOR 1 jušna žlica
  • ---
  • SLADKA SMETANA 50 ml
  • MLET KOKOS 1 jušna žlica

Instructions
 

  • V hladno mleko stresemo agar, premešamo, da se raztopi in dodamo kislo smetano ter sladkor.
  • Sladko smetano zavremo skupaj z vanilijo, hitro odmaknemo in primešamo prvo mešanico. Pokuhamo v minutki, nato pa ugasnemo.
  • Vlijemo v steklene kozarce, ki jih postavimo pod kotom na pladenj, podložen s krpo, da ne drsi in ohladimo. (Lahko tudi čez noč).
  • Kivi spasiramo, dodmao pomarančni sok in na hitro zavremo, odstavimo in primešamo agar. Pokuhamo v minutki in odstavimo; ko se malo ohladi, vlijemo v kozarce, ki jih ponovno postavimo pod nasprotnim kotom na krpo in ohladimo.
  • Pripravimo bananin puding; 5 jušnih žlic hladnega mleka zmešamo s pudingom in sladkorjem, preostanek mleka pa zavremo. Zakuhamo puding in mu primešamo zmiksano banano. Vlijemo v kozarce in ohladimo.
  • Stepemo sladko smetano in primešamo kokos, okrasimo sladico.

Notes

* Čas priprave oz. hlajenja je daljši od 60 minut.
* Vsako plast smo hladili 3-4 ure.
* Kozarce lahko pod kotom postavimo tudi v pekač za mafine; odvisno od velikosti kozarcev.

Dodaj odgovor