1 min read
Diagonalčki
Ljubka sladica, ki terja malo več časa za pripravo (čeprav samo na račun hlajenja in ne na račun našega dela 😀 ), je zanimiva zloženka klasičnih okusov: kivija, banane, smetane in kokosa.
Diagonalčki
* od 12. meseca dalje * brez glutena * lakto-vegetarijansko * brez mlečnih izdelkov
* brez jajc
Ingredients
- plast pannacotta
- SLADKA SMETANA 150 ml
- KISLA SMETANA 100 ml
- MLEKO 100 ml
- RJAVI SLADKOR 2 jušni žlici
- VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
- AGAR-AGAR 3 g
- za kivijev žele
- KIVI 2 zrela
- POMARANČNI SOK 2 jušni žlici
- AGAR-AGAR 2 g
- bananina krema
- BANANA 1 zrela
- BIO VANILJEV PUDING 1/2 vrečke
- MLEKO 300 ml
- RJAVI SLADKOR 1 jušna žlica
- ---
- SLADKA SMETANA 50 ml
- MLET KOKOS 1 jušna žlica
Instructions
- V hladno mleko stresemo agar, premešamo, da se raztopi in dodamo kislo smetano ter sladkor.
- Sladko smetano zavremo skupaj z vanilijo, hitro odmaknemo in primešamo prvo mešanico. Pokuhamo v minutki, nato pa ugasnemo.
- Vlijemo v steklene kozarce, ki jih postavimo pod kotom na pladenj, podložen s krpo, da ne drsi in ohladimo. (Lahko tudi čez noč).
- Kivi spasiramo, dodmao pomarančni sok in na hitro zavremo, odstavimo in primešamo agar. Pokuhamo v minutki in odstavimo; ko se malo ohladi, vlijemo v kozarce, ki jih ponovno postavimo pod nasprotnim kotom na krpo in ohladimo.
- Pripravimo bananin puding; 5 jušnih žlic hladnega mleka zmešamo s pudingom in sladkorjem, preostanek mleka pa zavremo. Zakuhamo puding in mu primešamo zmiksano banano. Vlijemo v kozarce in ohladimo.
- Stepemo sladko smetano in primešamo kokos, okrasimo sladico.
Notes
* Čas priprave oz. hlajenja je daljši od 60 minut.
* Vsako plast smo hladili 3-4 ure.
* Kozarce lahko pod kotom postavimo tudi v pekač za mafine; odvisno od velikosti kozarcev.
* Vsako plast smo hladili 3-4 ure.
* Kozarce lahko pod kotom postavimo tudi v pekač za mafine; odvisno od velikosti kozarcev.