1 min read
Čuftove polovičke v kremni krompirjevi omakci
Čuftove polovičke v kremni krompirjevi omakci
* od 11. meseca dalje * brez glutena (če ne uporabimo testenin za prilogo) * z mlečnimi proizvodi * mesno - teletina * brez jajc
Ingredients
- za čufte
- TELETINA 200 g
- BUČKA 100 g
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- ČESEN nasekljan, 1 čajna žlička
- ČEBULA nasekljana, 1 jušna žlica
- SOL mini ščep
- REPIČNO OLJE 2 jušni žlici
- za omakco
- KROMPIR 3 manjši
- KREMNI SIR 2 jušni žlici
- ČESEN nasekljan, 1 čajna žlička
- ČEBULA nasekljana, 1 jušna žlica
- mešanica začimb - KURKUMA TIMIJAN, ŠETRAJ, RDEČA PAPRIKA, BAZILIKA, ORIGANO, ZELENA; en mali ščep vsake začimbe
Instructions
- V sekljalnik damo teletino, nasekljano čebulo in česen, na kocke narezano bučko, majaron, rdečo papriko in dobro zmiksamo v homogeno maso.
- Oblikujemo enako velike kroglice in jih opečemo na vročem olju z vseh strani do zlatorjave barve. Odcedimo na papirnati brisači in prerežemo na polovičke.
- Krompir narežemo na kocke in skuhamo v 2 dcl vode skupaj z začimbami, česnom in čebulo. Ugasnemo, vodo, kjer se je krompir kuhal, pa prihranimo.
- Krompir damo v sekljalnik ali kar s paličnim zmešamo v čim bolj gladko maso, dodamo kremni sir in ponovno zmiksamo. Če se nam zdi omakca pregosta, dodamo malo vode, kjer se je kuhal krompir.
- Za prilogo lahko uporabimo poljubne testenine, riž, polento, slano proseno kašo, kuskus ali bulgur.
Notes
* Ker so bučke v masi še mokre (neožete), bo olje rahlo špricalo naokrog; če se želite temu izogniti, dodajte v maso malo moke, vendar čufti ne bodo tako rahli. Mi smo jih želeli ohraniti res mehke, zato smo se moki izognili.