1 min read

Čuftove polovičke v kremni krompirjevi omakci

mini cufti v krompirjevi omaki in svedri1mini cufti v krompirjevi omaki in svedri

Čuftove polovičke v kremni krompirjevi omakci

* od 11. meseca dalje * brez glutena (če ne uporabimo testenin za prilogo) * z mlečnimi proizvodi * mesno - teletina * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • za čufte
  • TELETINA 200 g
  • BUČKA 100 g
  • MAJARON ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • ČESEN nasekljan, 1 čajna žlička
  • ČEBULA nasekljana, 1 jušna žlica
  • SOL mini ščep
  • REPIČNO OLJE 2 jušni žlici
  • za omakco
  • KROMPIR 3 manjši
  • KREMNI SIR 2 jušni žlici
  • ČESEN nasekljan, 1 čajna žlička
  • ČEBULA nasekljana, 1 jušna žlica
  • mešanica začimb - KURKUMA TIMIJAN, ŠETRAJ, RDEČA PAPRIKA, BAZILIKA, ORIGANO, ZELENA; en mali ščep vsake začimbe

Instructions
 

  • V sekljalnik damo teletino, nasekljano čebulo in česen, na kocke narezano bučko, majaron, rdečo papriko in dobro zmiksamo v homogeno maso.
  • Oblikujemo enako velike kroglice in jih opečemo na vročem olju z vseh strani do zlatorjave barve. Odcedimo na papirnati brisači in prerežemo na polovičke.
  • Krompir narežemo na kocke in skuhamo v 2 dcl vode skupaj z začimbami, česnom in čebulo. Ugasnemo, vodo, kjer se je krompir kuhal, pa prihranimo.
  • Krompir damo v sekljalnik ali kar s paličnim zmešamo v čim bolj gladko maso, dodamo kremni sir in ponovno zmiksamo. Če se nam zdi omakca pregosta, dodamo malo vode, kjer se je kuhal krompir.
  • Za prilogo lahko uporabimo poljubne testenine, riž, polento, slano proseno kašo, kuskus ali bulgur.

Notes

* Ker so bučke v masi še mokre (neožete), bo olje rahlo špricalo naokrog; če se želite temu izogniti, dodajte v maso malo moke, vendar čufti ne bodo tako rahli. Mi smo jih želeli ohraniti res mehke, zato smo se moki izognili.

Dodaj odgovor