Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire
1 min read

Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire

Cicerika in malancan polpeti z buckinim pirejem_wm

Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire

* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • ČIČERIKA predhodno kuhana, ena manjša pest
  • JAJČEVEC 1/2 srednjega
  • ČEŠNJEV PARADIŽNIK 1 manjša pest
  • KORUZNA MOKA 1 jušna žlica ali po potrebi
  • BUČKA 1 manjša
  • KORENČEK 1/2 manjšega
  • KROMPIR 1 manjši
  • ORIGANO ščep
  • KOKOS MAŠČOBA 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Malancan v posodi z malo vode na hitro podušimo, dodamo češnjev paradižnik in čebulo ter origano. Kuhamo nekaj minut, nato pa odstavimo.
  • Vse skupaj s čičeriko zmiksamo v enotno zmes in po žlicah dodajamo koruzno moko (lahko nadomestimo s katerokoli drugo moko).
  • Zmes naj bo mehka do kompaktna, pripravljena je, ko se neha oprijemati stene posode in lahko z lahkoto oblikujemo kroglice.
  • Medtem skuhamo na lističe narezan krompir in korenje, dodamo še bučke; pokuhamo toliko, da se zelenjava zmehča. Odstavimo.
  • V ponvici segrejemo kokos maščobo ter na hitro opečemo polpetke, par minut na vsaki strani. Odcedimo jih na servieti.
  • Krompir, bučke in korenje spasiramo v pire, če želimo in otrok že uživa mlečne izdelke, dodamo mleko.

One thought on “Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire

Dodaj odgovor