1 min read
Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire
Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Ingredients
- ČIČERIKA predhodno kuhana, ena manjša pest
- JAJČEVEC 1/2 srednjega
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK 1 manjša pest
- KORUZNA MOKA 1 jušna žlica ali po potrebi
- BUČKA 1 manjša
- KORENČEK 1/2 manjšega
- KROMPIR 1 manjši
- ORIGANO ščep
- KOKOS MAŠČOBA 1 jušna žlica
Instructions
- Malancan v posodi z malo vode na hitro podušimo, dodamo češnjev paradižnik in čebulo ter origano. Kuhamo nekaj minut, nato pa odstavimo.
- Vse skupaj s čičeriko zmiksamo v enotno zmes in po žlicah dodajamo koruzno moko (lahko nadomestimo s katerokoli drugo moko).
- Zmes naj bo mehka do kompaktna, pripravljena je, ko se neha oprijemati stene posode in lahko z lahkoto oblikujemo kroglice.
- Medtem skuhamo na lističe narezan krompir in korenje, dodamo še bučke; pokuhamo toliko, da se zelenjava zmehča. Odstavimo.
- V ponvici segrejemo kokos maščobo ter na hitro opečemo polpetke, par minut na vsaki strani. Odcedimo jih na servieti.
- Krompir, bučke in korenje spasiramo v pire, če želimo in otrok že uživa mlečne izdelke, dodamo mleko.
One thought on “Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire”