1 min read

Čičerikine kroglice z žitnim pirejem

cicerika polpeti_wm

Čičerikine kroglice z žitnim pirejem

* od 11. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * vegansko * brez jajc
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 5 jušnih žlic
  • RJAVA LEČA predhodno kuhana, 2 jušni žlici
  • PETERŠILJ 3 jušne žlice
  • ČESEN 2 stroka
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • PIRINA MOKA 2-3 jušne žlice oz. po potrebi
  • KORIANDER 1/2 čajne žličke
  • KUMINA v prahu, 1/2 čajne žličke
  • KURKUMA 1/2 čajne žličke
  • LIMETIN SOK 1 čajna žlička
  • PIMENT ščep
  • REPIČNO OLJE 3 jušne žlice
  • ---
  • CVETAČA 1/2 manjše
  • KAMUT 3 jušne žlice
  • DROBNJAK ščep
  • LANENO OLJE 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Kamut, ki se je namakal čez noč, skuhamo v čisti vodi do mehkega, odcedimo in prihranimo.
  • Čičeriko in lečo prav tako namočimo čez noč in skuhamo v vodi.
  • Dobro odcedimo, dodamo česen, čebulo in vse začimbe ter zmiksamo v čimbolj gladko zmes. Postopoma dodajamo moko, dokler masa ni enotna in se da iz nje lepo oblikovati kroglice. Povaljamo jih v moki.
  • Segrejemo olje in poizkusno spečemo najprej eno kroglico. Če začne razpadati, preostali masi dodamo še moko, lahko tudi drobtine.
  • Kroglice spečemo, previdno obračamo, na vsaki strani 4-5 min oz. do zlatorjave barve. Dobro popivnamo na servieti.
  • Medtem, ko se kroglice ohlajajo, na sopari na hitro pokuhamo nacvetkano cvetačo, jo nato dobro odcedimo ter primešamo kamutu. Oboje zmiksamo do gladkega, ko se malo ohladi, primešamo še olje.

Dodaj odgovor