1 min read
Čičerikine kroglice z žitnim pirejem
Čičerikine kroglice z žitnim pirejem
* od 11. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov
* z glutenom
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 5 jušnih žlic
- RJAVA LEČA predhodno kuhana, 2 jušni žlici
- PETERŠILJ 3 jušne žlice
- ČESEN 2 stroka
- ČEBULA 1/2 manjše
- PIRINA MOKA 2-3 jušne žlice oz. po potrebi
- KORIANDER 1/2 čajne žličke
- KUMINA v prahu, 1/2 čajne žličke
- KURKUMA 1/2 čajne žličke
- LIMETIN SOK 1 čajna žlička
- PIMENT ščep
- REPIČNO OLJE 3 jušne žlice
- ---
- CVETAČA 1/2 manjše
- KAMUT 3 jušne žlice
- DROBNJAK ščep
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Kamut, ki se je namakal čez noč, skuhamo v čisti vodi do mehkega, odcedimo in prihranimo.
- Čičeriko in lečo prav tako namočimo čez noč in skuhamo v vodi.
- Dobro odcedimo, dodamo česen, čebulo in vse začimbe ter zmiksamo v čimbolj gladko zmes. Postopoma dodajamo moko, dokler masa ni enotna in se da iz nje lepo oblikovati kroglice. Povaljamo jih v moki.
- Segrejemo olje in poizkusno spečemo najprej eno kroglico. Če začne razpadati, preostali masi dodamo še moko, lahko tudi drobtine.
- Kroglice spečemo, previdno obračamo, na vsaki strani 4-5 min oz. do zlatorjave barve. Dobro popivnamo na servieti.
- Medtem, ko se kroglice ohlajajo, na sopari na hitro pokuhamo nacvetkano cvetačo, jo nato dobro odcedimo ter primešamo kamutu. Oboje zmiksamo do gladkega, ko se malo ohladi, primešamo še olje.