1 min read

Čičerikina juhica z lečo

cicerikina juha z leco_wmcicerikina juha z leco1_wmcicerikina juha z leco2_wmcicerikina juha z leco_postopek_wm

Čičerikina juhica z lečo

od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 2 zvrhani jušni zajemalki
  • ČRNA LEČA 1 zvrhana jušna zajemalka
  • ČEBULA 1 manjša
  • ČESEN 2 strok
  • GRAH zamrznjen ali vložen, 3 jušne žlice
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • ZELENA PAPRIKA 1/2 manjše
  • KUMINA ščep
  • KORIANDER ščep
  • RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
  • TIMIJAN 1 zravnana čajna žlička
  • LOVORJEV LIST 1
  • BIO ZELENJAVNA KOCKA 1/3
  • POLJUBNE TESTENINE 100 g

Instructions
 

  • Lečo v vodi namočimo čez noč.
  • V posodo damo malo vode, približno 1 cm in jo zavremo. Dodamo nasekljano čebulo in dušimo, dokler se čebula ne zmehča in skoraj vsa voda ne izpari.
  • V posodo damo nasekljan česen, počakamo, da zadiši, večkrat premešamo.
  • Nato dodamo začimbe, razen lovorjevega lista in dobro premešamo, da se okusi spoznajo med sabo.
  • Dodamo narezan korenček, nato pa še papriko (slika 4 in 5).
  • V posodo vsujemo dobro oprano lečo, premešamo, dodamo zelenjavno kocko, zalijemo z dobre pol litra vode, povečamo ogenj, da zavre, nato pa ga zmanjšamo, da jed počasi brbota. Dodamo lovorjev list.
  • Pokrito kuhamo 60 minut oz. dokler leča ni res mehka.
  • Po tem času dodamo kuhano čičeriko, še 2 dcl vode, povečamo ogenj, da tekočina zavre in vmešamo testenine.
  • Kuhamo, dokler se testenine ne zmehčajo in malo pred koncem dodamo še grah; če uporabimo zamrznjenega, ga dodamo 5 minut pred koncem kuhanja; če imamo pa vloženega, ga samo na koncu primešamo.

Notes

Namesto črne leče lahko uporabimo tudi katero drugo, recimo rjavo ali rdečo, ki je ni potrebno namakati.

Dodaj odgovor