1 min read
Čičerikina juhica z lečo
Čičerikina juhica z lečo
od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 2 zvrhani jušni zajemalki
- ČRNA LEČA 1 zvrhana jušna zajemalka
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 2 strok
- GRAH zamrznjen ali vložen, 3 jušne žlice
- KORENČEK 1 srednje velik
- ZELENA PAPRIKA 1/2 manjše
- KUMINA ščep
- KORIANDER ščep
- RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
- TIMIJAN 1 zravnana čajna žlička
- LOVORJEV LIST 1
- BIO ZELENJAVNA KOCKA 1/3
- POLJUBNE TESTENINE 100 g
Instructions
- Lečo v vodi namočimo čez noč.
- V posodo damo malo vode, približno 1 cm in jo zavremo. Dodamo nasekljano čebulo in dušimo, dokler se čebula ne zmehča in skoraj vsa voda ne izpari.
- V posodo damo nasekljan česen, počakamo, da zadiši, večkrat premešamo.
- Nato dodamo začimbe, razen lovorjevega lista in dobro premešamo, da se okusi spoznajo med sabo.
- Dodamo narezan korenček, nato pa še papriko (slika 4 in 5).
- V posodo vsujemo dobro oprano lečo, premešamo, dodamo zelenjavno kocko, zalijemo z dobre pol litra vode, povečamo ogenj, da zavre, nato pa ga zmanjšamo, da jed počasi brbota. Dodamo lovorjev list.
- Pokrito kuhamo 60 minut oz. dokler leča ni res mehka.
- Po tem času dodamo kuhano čičeriko, še 2 dcl vode, povečamo ogenj, da tekočina zavre in vmešamo testenine.
- Kuhamo, dokler se testenine ne zmehčajo in malo pred koncem dodamo še grah; če uporabimo zamrznjenega, ga dodamo 5 minut pred koncem kuhanja; če imamo pa vloženega, ga samo na koncu primešamo.
Notes
Namesto črne leče lahko uporabimo tudi katero drugo, recimo rjavo ali rdečo, ki je ni potrebno namakati.