Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem
1 min read

Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem

cicerika enoloncnica z rizem_wm (2)cicerika enoloncnica z rizem_wm

Čičerikina enolončnica s piščancem

* od 10. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 pest
  • PIŠČANEC 40 g
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
  • ČEBULA 3 kolobarji
  • ČESEN 1/2 stroka
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • KORIANDER ščep
  • KUMINA ščep
  • MAJARON ščep
  • RIŽ 40 g
  • OLIVNO OLJE 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Čičeriko namočimo čez noč, zjutraj odlijemo vodo, dolijemo svežo in skuhamo do mehkega; dobro odcedimo.
  • Piščanca narežemo na male koščke in na malo vode na srednjem ognju podušimo do mehkega, dodamo začimbe; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljano čebulo in česen, prilijemo paradižnikovo omako, ogenj pa zmanjšamo.
  • Jed pokrijemo in dušimo na majhnem ognju dobrih 15 minut.
  • Medtem skuhamo riž, odcedimo in prihranimo na toplem.
  • Piščančji jedi primešamo kuhano čičeriko, ponovno pokrijemo ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo ter še topli jedi prilijemo žličko olja.

One thought on “Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem

Dodaj odgovor