1 min read
Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem
Čičerikina enolončnica s piščancem
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* brez glutena
* mesno - piščanec
* brez jajc
Ingredients
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 pest
- PIŠČANEC 40 g
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
- ČEBULA 3 kolobarji
- ČESEN 1/2 stroka
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- KORIANDER ščep
- KUMINA ščep
- MAJARON ščep
- RIŽ 40 g
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Čičeriko namočimo čez noč, zjutraj odlijemo vodo, dolijemo svežo in skuhamo do mehkega; dobro odcedimo.
- Piščanca narežemo na male koščke in na malo vode na srednjem ognju podušimo do mehkega, dodamo začimbe; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljano čebulo in česen, prilijemo paradižnikovo omako, ogenj pa zmanjšamo.
- Jed pokrijemo in dušimo na majhnem ognju dobrih 15 minut.
- Medtem skuhamo riž, odcedimo in prihranimo na toplem.
- Piščančji jedi primešamo kuhano čičeriko, ponovno pokrijemo ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo ter še topli jedi prilijemo žličko olja.
One thought on “Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem”