1 min read
Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur
Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur
* od 12. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* z glutenom
*brez jajc
* vegansko
Ingredients
- CVETAČA 1/4 srednje velike glave
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 100 g
- POR beli del, 1 manjši kos
- KOLERABA 1/4 srednje velike glave
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- KORIANDER ščep
- KURKUMA ščep
- GORČIČNA SEMENA nekaj zrnc
- KAJENSKI POPER mini ščep
- INGVER ščep
- ORIENTALSKA KUMINA ščep
- BULGUR 100 g
- KOKOSOVO MLEKO 200 ml
- SEZAMOVO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- V skodelici zmešamo začimbe; previdno dozirajmo s kajenskim poprom, ker je pekoč. Dodamo polovico žlice olja, preostalo polovico pa vlijemo v ponev, ki jo segrejemo na srednjem ognju in vlijemo začimbno mešanico v posodo.
- Ko začimbe zadišijo (v dobri minuti), stresemo nasekljano čebulo in česen, premešamo, pazimo, da se nam ne zažge. Ko česen zadiši, damo v posodo preostalo zelenjavo, narezano na male koščke in zalijemo s kokosovim mlekom.
- Kuhamo dobrih 20 minut, da se cvetača zmehča, nato pa dodamo še čičeriko.
- Kuhamo še dobrih 5 minut.
- Medtem ko se kari kuha, posebej skuhamo bulgur. Postrežemo s svežim porom.