1 min read
Bučno čičerikin kari
V preteklosti smo že pripravili kari, prav tako s čičeriko, vendar z več cvetače in pora.
Tokrat je različica malo bolj “odrasla”, čeprav smo mešanico začimb pripravili sami, saj so kupljene vedno preveč pekoče za otroka. Doma si jo prav tako lahko pripravimo zelo preprosto in brez večjega napora, pa še tiste začimbe, ki so nam ljubše lahko poljubno dodajamo v večjih količinah.
Bučno-čičerikin kari
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Ingredients
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 200 g
- SEZAMOVO OLJE 1 jušna žlica
- ČEBULA 1 manjša
- BUČA očiščena, 100 g
- RDEČA PAPRIKA 1/2 srednje velike
- PETERŠILJ nasekljan, 1 jušna žlica
- KOKOSOVO MLEKO 300 ml
- ZELENJAVNA JUŠNA OSNOVA 200 ml
- RDEČA PAPRIKA ščep
mešanica začimb za curry
- KORIANDER 2 ščepa
- KURKUMA 2 ščepa
- ČILI mini ščep
- ORIENTALSKA KUMINA KUMIN, 2 ščepa
- ---
- RIŽ 200 g
Instructions
- V skodelici zmešamo začimbe.
- Olje segrejemo v ponvi na srednjem ognju in dodamo nasekljano čebulo. Prepražimo, da rahlo zarumeni, nato pa takoj dodamo začimbe. Premešamo, da zadišijo, nato pa dodamo narezano bučo, papriko in peteršilj. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Pokrijemo in kuhamo 15 minut.
- Po tem času dodamo še čičeriko in kokosovo mleko; premešamo in kuhamo še 10 minut.
- Medtem, ko se kari kuha, posebej skuhamo riž.
- Postrežemo s sveže nasekljanim peteršiljem.