2 mins read
Bučni cheesecake s hruškami
Ponovno buče, ker jih imamo radi, ker so fantastične, ker so dobre v sladki in slani različici, ker se super ujamejo s kremnim sirom in dišavnicami ter raznimi začimbami.
Bučni cheesecake s hruškami
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo lakto-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- pekač premer 16 cm
- OTROŠKI PIRINI PIŠKOTI 100 g
- OVSENI KOSMIČI 100 g
- MASLO 60 g
- CIMET ščep
- ---
- BUČNI PIRE 120 g
- KREMNI SIR 200 g
- CIMET 1 zravnana čajna žlička
- PIMENT 1/2 čajne žličke
- MUŠKATNI OREŠČEK velik ščep
- JAJCE 1 kos
- HRUŠKA mehka, 1 manjša
Instructions
- Piškote skupaj z ovsenimi kosmiči in stopljenim maslom zmiksamo v drobtine.
- Pritisnemo na pekač, obložen s peki papirjem.
- Hruško narežemo na majhne koščke in obložimo testo.
- V posodi zmiksamo bučni pire (bučo smo prej skuhali do mehkega, odcedili in pretlačili v pire), dodamo začimbe, kremni sir in zmešamo v gladko zmes. Z metlico nežno vtepemo jajce.
- Nadev stresemo na testo, rahlo potresemo model, da se zmes enakomerno razporedi.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C dobre pol ure; če je pita pečena, preverimo tako, da jo narahlo potresemo; v sredini se mora nadev rahlo zamajati, ostalo je pa pri miru.
- Ohladimo v hladilniku 2-3 ure ali pustimo čez noč.
Notes
Lahko uporabimo tudi druge piškote; največkrat se uporabijo piškoti Digestive ali Grancereale, ki že vsebujejo ovsene kosmiče, v tem primeru kosmičev ne dodajamo ali pa zmanjšamo količino.
Začimbe dodajajte po svojem okusu - lahko tudi zvečamo, vendar pazljivo z muškatnim oreščkom, da nam ne "preglasi" ostalih okusov.
Namesto hrušk lahko uporabimo tudi drugo sadje, vendar naj bo bolj sveže in sočno, ker je sama pita sladkasta zaradi naravnega okusa buče in ji paše svežina, da to preseka.
Začimbe dodajajte po svojem okusu - lahko tudi zvečamo, vendar pazljivo z muškatnim oreščkom, da nam ne "preglasi" ostalih okusov.
Namesto hrušk lahko uporabimo tudi drugo sadje, vendar naj bo bolj sveže in sočno, ker je sama pita sladkasta zaradi naravnega okusa buče in ji paše svežina, da to preseka.