1 min read

Bučkini polpetki, masleni stročnice miks in pire iz nadzemne kolerabe

buckini polpeti, maslene strocnice, pire nadzemna koleraba_wm

Bučkini polpetki, masleni stročnice miks in pire iz nadzemne kolerabe

* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • MEŠANE STROČNICE predhodno kuhane, 5 zvrhanih jušnih žlic
  • KOKOSOVO MASLO 1 čajna žlička
  • KORENČEK 1 manjši
  • ---
  • NADZEMNA KOLERABA 1/2 večje
  • KROMPIR 3 manjši
  • OLIVNO OLJE 1 čajna žlička

za polpetke

  • BUČKE 1 večja
  • KRUH 1 večji kos
  • GOVEJA JUHA nekaj žlic*
  • PAPRIKA 1 manjši kos
  • DROBTINE 3-4 jušne žlice
  • TIMIJAN večji ščep
  • RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Kruh natrgamo na koščke, prelijemo z vročo juho in začinimo. Počakamo, da se zmehča, nato pa ga pretlačimo v kašo.
  • V zmes naribamo bučke, dodamo na majhne koščke narezano papriko, premešamo. Če je masa premokra, po žlicah dodajamo drobtine in počakamo, da se malo napojijo.
  • Oblikujemo polpetke, ki jih popečemo na malo kokosovega olja, na vsaki strani 2-3 minute oz. do lepe zlatorjave barve.
  • Odcedimo na papirnati brisači.
  • Posebej segrejemo malo kokosove maščobe, dodamo na majhno narezan korenček in odcejene stročnice; pokuhamo do željene trdote korenčka; lahko odstavimo v minutki ali dveh, tako bo še čvrst, lahko pa kuhamo dlje časa, da se bolj zmehča - v tem primeru dodamo nekaj žlic vode.
  • Kolerabo in krompir olupimo, narežemo na manjše koščke in skuhamo do mehkega. Odcedimo in pretlačimo v kremni pire, ki mu dodamo olivno olje.

Notes

* Lahko tudi druga poljubna juha, lahko pa namočimo tudi z mlekom, ovsenim ali riževim mlekom.

Dodaj odgovor