1 min read
Bučkini polpetki, masleni stročnice miks in pire iz nadzemne kolerabe
Bučkini polpetki, masleni stročnice miks in pire iz nadzemne kolerabe
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- MEŠANE STROČNICE predhodno kuhane, 5 zvrhanih jušnih žlic
- KOKOSOVO MASLO 1 čajna žlička
- KORENČEK 1 manjši
- ---
- NADZEMNA KOLERABA 1/2 večje
- KROMPIR 3 manjši
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
za polpetke
- BUČKE 1 večja
- KRUH 1 večji kos
- GOVEJA JUHA nekaj žlic*
- PAPRIKA 1 manjši kos
- DROBTINE 3-4 jušne žlice
- TIMIJAN večji ščep
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
Instructions
- Kruh natrgamo na koščke, prelijemo z vročo juho in začinimo. Počakamo, da se zmehča, nato pa ga pretlačimo v kašo.
- V zmes naribamo bučke, dodamo na majhne koščke narezano papriko, premešamo. Če je masa premokra, po žlicah dodajamo drobtine in počakamo, da se malo napojijo.
- Oblikujemo polpetke, ki jih popečemo na malo kokosovega olja, na vsaki strani 2-3 minute oz. do lepe zlatorjave barve.
- Odcedimo na papirnati brisači.
- Posebej segrejemo malo kokosove maščobe, dodamo na majhno narezan korenček in odcejene stročnice; pokuhamo do željene trdote korenčka; lahko odstavimo v minutki ali dveh, tako bo še čvrst, lahko pa kuhamo dlje časa, da se bolj zmehča - v tem primeru dodamo nekaj žlic vode.
- Kolerabo in krompir olupimo, narežemo na manjše koščke in skuhamo do mehkega. Odcedimo in pretlačimo v kremni pire, ki mu dodamo olivno olje.
Notes
* Lahko tudi druga poljubna juha, lahko pa namočimo tudi z mlekom, ovsenim ali riževim mlekom.