1 min read

Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom

buckini paprika polpeti losos polenta_wm

Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom

* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - ribe * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • BUČKA 1/2 srednje velike
  • RDEČA PAPRIKA 1 manjši košček
  • ČEBULA 1 manjši kolobar
  • PETERŠILJ 1 vejica
  • KRUŠNE DROBTINE 2 jušni žlici (oz. po potrebi)
  • ČEŠNJEV PARADIŽNIK pest manjših
  • ZELENA&RUMENA PAPRIKA vsake manjši košček
  • POLENTA 50 g
  • KOPER ščep
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica

Instructions
 

  • V posodo naribamo bučke in iz njih dobro odcedimo. Dodamo nasekljan peteršilj, koper, nasekljano čebulo, na drobno narezano rdečo papriko ter vse skupaj premešamo. Počasi dodajamo drobtine in jih sproti vmešavamo v maso. Naj bo kompaktna, vendar rahlo tekoča; malo se lepi na roke. Pustimo počivati.
  • Ta čas v vodo vržemo na drobno narezano rumeno in zeleno papriko, čez minutko, dve pa še pest češnjevcev. Na hitro podušimo v minuti in odstranimo.
  • Dolijemo še malo vode, da v njej zakuhamo polento. Prihranimo nekje na toplem.
  • Iz mase sedaj oblikujemo polpete, pomagamo si z žličko, dajemo jih na segreto ponev s kokos maščobo. Na vsaki strani jih pečemo 2-3 minute.
  • Odložimo na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
  • Ta čas v isti ponvi na hitro popečemo lososa do nežne rožnate barve.

Dodaj odgovor