1 min read
Bučkine ladjice z odišavljenim krompirčkom
Bučkine ladjice z odišavljenim krompirčkom
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno - puran * brez jajc
Ingredients
- BUČKE 3 srednje velike
- PURANJE MLETO MESO 150 g
- KISLA SMETANA 1 jušna žlica
- JOGURTOV SIR 50 g
- KROMPIR KIFELČAR 5-6 manjših
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- TIMIJAN ščep
- ORIGANO ščep
- BAZILIKA ščep
- ČESEN 1 manjši strok
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 2 jušni žlici
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Bučke umijemo, prerežemo na pol in izdolbemo sredico ven; prihranimo.
- Krompir ostrgamo in narežemo na 0,5 cm debele rezine. Zlijemo olivno olje in z roko dobro premešamo.
- Pečico ogrejemo na 200°C. Krompirjeve rezine zložimo eno poleg druge na pekač, prekrit s peki papirjem in dodamo timijan, origano in baziliko.
- Pečemo dobre pol ure oz. dokler ni krompirček zlato rjave barve.
- Medtem v ponev damo malo vode, samo da je dno prekrito in zavremo; na hitro popražimo meso, ves čas mešamo; ko voda izpari, ogenj zmanjšamo, dodamo bučkino sredico in začimbe - rdečo papriko, majaron in stisnemo česen. Kuhamo slabih 10 minut, da meso spremeni barvo in mu primešamo žličko paradižnikove omake in kislo smetano. Premešamo in ugasnemo. Počakamo, da se malo ohladi.
- Maso nadevamo v izdolbene bučke, ki jih zložimo drugo poleg druge na peki papir. Naribamo sir in prelijemo/pokapamo s paradižnikovo omako.
- Pečemo skupaj s krompirčkom slabe pol ure.