Bučke v jajčni solati in polnozrnat pirin kruhek pita
1 min read

Bučke v jajčni solati in polnozrnat pirin kruhek pita

Bučke v jajčni solati s pirinim pita kruhkom so prava poslastica za male raziskovalce okusov!

Nežne, mehke bučke so odlične za dojenčke, saj so blagega okusa in odlične teksture za uvajanje goste hrane. Pomešane v kremasto jajčno solato bodo ustvarile odličen glavni obrok tvojega malčka. Da pa bo vse skupaj še bolj zabavno, postrezi vse skupaj s puhastim pirinim pita kruhkom – odlična priložnost za male prstke, da se podajo v samostojno okušanje. Zdravo, polno beljakovin in preprosto za pripravo – prstki bodo kar plesali po krožniku!

VEGETARIJANSKI

BREZ MLEKA 

OD 10 MESECA STAROSTI 

ČAS PRIPRAVE: 10 MIN

ČAS KUHANJA:  20 MIN

TEŽAVNOST: 1/3 

Bučke

KAJ POTREBUJEM

ZA JAJČNO SOLATO:

  • BUČKA, 1 srednje velika
  • KORENČEK, 1 manjšI
  • RUMENI KORENČEK, 1 manjši
  • JAJCE, 1 kos (ali samo rumenjak)
  • JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
  • DROBNJAK, ščep

ZA PITA KRUHEK:

  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 2 jušni žlici
  • OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  • SOL, ščep

KAKO TO GRE 

Najprej trdo skuhamo jajce (v vreli vodi se kuha 8 minut). Ohladimo. Za otroke, mlajše od 1 leta, pripravimo samo rumenjak.

Korenček kuhamo v vodi, nad katero postavimo cedilo z  narezanimi bučkami. Kuhamo pokrito cca. 15 minut. Premešamo ter dodamo nasekljano jajce, začinimo in pustimo, da se delno ohladi.

Za pripravo kruhkov  zmešamo 2 žlici moke, vodo, sol in olje v enotno zmes. Po potrebi dodajamo vodo ali moko, da dobimo gładko a še vedno kompaktno testo, ki ga sploščimo, da dobimo ploščat kruhek.

Segrejemo ponev na srednjem ognju in kruhke, ki smo jih oblikovali v 0,5 cm debele palačinke, pečemo na vsaki strani cca. 5 min. Postrežemo. Dober tek, majhni in veliki jedci! 🙂 

Dodaj odgovor