Bučno-korenčkovi njoki z bučkami v kremni omaki
1 min read

Bučno-korenčkovi njoki z bučkami v kremni omaki

Pripravi se na pravo jesensko poslastico! Bučno-korenčkovi njoki s koščki bučk se v tej kremni omaki zavijejo kot mali topli objemi. Mehki, rahlo sladkasti njoki in kremna omaka sta popoln par, ki bosta razveselila krožnik in trebušček tvojega malčka. Jed bo obogatila jedilnik vašega otroka, starejšega od 12 mesecev.

 Ta jed je preprosto kot topla odeja za vaše brbončice – polna okusa, barve in igrivosti. Pa še najboljše: tako hitro se pripravi, da bo lahko šlo naravnost iz ponve na mizo, preden bi rekli “njoki!” 🥕🎃

 

VEGETARIJANSKI

OD 12 MESECA STAROSTI 

ČAS PRIPRAVE: 10 MIN

ČAS KUHANJA: 20 MIN

TEŽAVNOST: 2/3 

KAJ POTREBUJEM

  • HOKAIDO BUČA, 1/2 srednje velike
  • KORENČEK, 1 srednje velik
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 2 jušni žlici
  • DROBNJAK, ščep
  • JAJCE, 1 kos
  • OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  • BUČKA, 1 srednje velika
  • KREMNI SIR, 1 jušna žlica

KAKO TO GRE

Bučo in korenček narežemo na kockice in skuhamo v vodi do mehkega. Pretlačimo, dodamo drobnjak, vmešamo jajce; premešamo v enotno zmes ter počasi po žlicah dodajamo moko. Nastane naj kompaktna zmes, ki se nam ne lepi na roke. Testo pustimo nekaj časa počivati.

Medtem na malo vode na hitro podušimo bučke do mehkega in vmešamo kremni sir. Prihranimo na toplem.

Testo za njoke razdelimo na več delov, ki jih razvaljamo v 1 cm debelo kačo in z nožem narežemo na male 2 cm dolge njoke. Kuhamo jih v vreli, rahlo osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na površino. Pa dober tek!

Dodaj odgovor